Neu

La nevada deixa gruixos de fins a vuit centímetres en una enfarinada general a tot el país

El Servei Meteorològic avança que durant la jornada es poden produir noves precipitacions que podrien incrementar la neu caiguda i alerta de fort vent a partir del migdia

El centre d'Encamp ha despertat aquest matí ben enfarinat.
El centre d'Encamp ha despertat aquest matí ben enfarinat.

Les precipitacions de neu que entre dilluns al vespre i aquest matí han caigut a Andorra han deixat petits gruixos a tot el país, especialment a les zones altes. Setúria i Perafita, amb vuit centímetres, són els registres més destacats des d’un Servei de Meteorologia que preveu que al llarg del matí alguna nevada més, sobretot al nord del país. Pel que fa a la xarxa viària, són necessaris equipaments a diversos punts i per accedir a França.

No ha estat pas una nevada contínua. Ni tan sols intensa, però sí que suficient per deixar enfarinat bona part del país, un mantell blanc de tot just uns pocs centímetres que encara es deixa veure a molts llocs del Principat. Des del Servei Meteorològic s’indica que han registrat gruixos de vuit centímetres a Setúria i Perafita, de set a Sorteny o de sis a Fontverd i Caborreu.

Al llarg del matí, les precipitacions es poden reproduir, sobretot al nord, encara que puntualment es podrien registrar a qualsevol punt del país. L’expectativa és de vuit centímetres suplementaris a 2.5000 metres i cinc als 2.000. El Servei Meteorològic també avisa de ràfegues de fort vent.

La nevada també provoca encara afectacions a la xarxa viària, on hi ha diferents trams en els quals calen equipaments especials per circular. La fase groga està activada al port d’Envalira, a la general 3 des del Serrat, a la 4 des de Pal i a la 5 des d’Arinsal. A banda, també són necessaris per anar cap a França. De fet, en aquesta ruta hi ha restricció per aquells vehicles de més de 19 tones.

 

naturlandia cota 2000
La nevada a la cota 2000 de Naturlàndia.
Eos94O8XEAAcU1Q
Canillo també ha aparegut ben emblanquinat.

Comentaris (1)

Trending