Neu

La neu torna a emblanquinar el país, amb gruixos de fins a cinc centímetres

Les precipitacions es podrien reactivar a la tarda, tot i que no s’espera que les acumulacions siguin significatives

Una nevada anterior.
Una nevada anterior. SMN

El pas d’un front la passada matinada ha deixat emblanquinat una vegada més bona part del Principat. No ha estat pas una gran nevada. Tot justs gruixos de com a molt cinc centímetres. Al nord del país encara es mantenen les precipitacions que es podrien tornar a estendre per tot el país a la tarda, tot i que sense que, en principi, hagin de deixar acumulacions significatives.

Les previsions s’han complert i el front ha passat de forma ràpida aquesta matinada pel país. No ha provocat una gran nevada, però sí una enfarinada que ha afectat totes les cotes a causa de les baixes temperatures, un fred que encara s’intensificarà més aquest dilluns i, al qual, caldrà sumar el vent.

Els gruixos de neu nova han estat petits. Els més destacats s’han registrat a les Fonts d’Arinsal, amb cinc; Setúria, amb quatre, o el Bony de les Neres, amb 3.

La neu també ha provocat afectacions a la xarxa viària. Calen cadenes per circular en diferents punts, com ara la general 2 a partir del Tarter, la 3, des de la Cortinada, així com per accedir a França.

La nevada ha parat durant el matí, amb l’excepció d’algunes zones del nord del país. A la tarda, i segons les previsions del Servei Meteorològic, les precipitacions es poden reactivar. Tot i això, no s’espera que els gruixos siguin significatius.

La neu caiguada a l'estació de Pal-Arinsal.
La neu caiguada a l'estació de Pal-Arinsal.
El paisatge deixat per la nevada a Canillo.
El paisatge deixat per la nevada a Canillo.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending