Neu

Les estacions d'esquí catalanes acorden obrir el dia 9

Seria l'endemà del pont de la Puríssima per evitar aglomeracions i es posaran en marxa si la situació sanitària ho permet

Estació de Vallter 2000.
Estació de Vallter 2000. VALLTER 2000

Les estacions d'esquí catalanes obriran el pròxim 9 si la situació sanitària ho permet, i hi ha neu. Així ho ha dit el president  de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, Aquesta corporació gestiona les estacions públiques de Catalunya. Font ha estat entrevistat en el programa 'Els Matins' de TV3.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya gestiona les estacions de Vallter 2000, La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Boí TaüllL'anunci de Ricard Font ha estat confirmat per l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que agrupa les estacions d'esquí catalanes, tant públiques com privades, que preveu l'obertura unitària de tot el sector el dia 9 per evitar aglomeracions

D'aquesta manera, les estacions no obriran durant el pont de la Puríssima, una decisió que ha estat molt ben acollida pel conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Samper. Ara, tot dependrà de l'evolució de la pandèmia. Samper ha advertit que l'avenç en la desescalada perilla per l'increment en la velocitat de propagació del coronavirus. "S'està invertint l'ordre de la corba i això no és gens menor", ha subratllat, quan falten 23 dies per a la nit de Nadal. 

La Conselleria de Sanitat ha informat  que el risc de rebrot ha pujat lleugerament per primera vegada des del 23 d'octubre, el dia del pas al tram 1, amb la reobertura de bars i restaurants. També ho ha fet la taxa de reproducciò, l'Rt. El risc s'ha situat en 201 i l'Rt ha pujat de 0,76 fins a 0,84, prop del 0,9 establert com a màxim per poder canviar de tram dilluns que ve, 7 de desembre. Ara bé, si es manté el calendari establert pel govern per canviar de tram, la mobilitat entre municipis estarà restringida el primer cap de setmana amb les estacions obertes.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending