Neu

Les estacions confien a recuperar l’esquiador britànic el pròxim hivern

Pal Arinsal i Grandvalira consideren una notícia positiva el canvi del sistema de semàfors i expliquen que els operadors “ens transmeten que hi ha ganes de viatjar”

Una vista del domini de Grandvalira.
Una vista del domini de Grandvalira. GRANDVALIRA

Els dominis esquiables han rebut amb alegria l’aixecament en les mesures que, fins ara, s’apliquen a l’hora de viatjar fora d’Anglaterra. I és que apunten que la notícia reforça encara més l’optimisme amb què afrontaven la temporada d’hivern. Entenen que la nova situació serà ara més favorable per a l’arribada d’esquiadors britànics que, recorden, suposaven, abans de la pandèmia, una part important del pastís de la campanya de neu.

De fet, tant a Grandvalira com a Vallnord Pal Arinsal, posen en relleu que les sensacions i moviments que els arriben per part dels operadors que habitualment treballen amb aquests clients són positius. Així, s’explica que es tornen a celebrar fires del sector, com ara el World Trade Market. “Que això es faci ja és una declaració d’intencions i és una bona notícia”, comenta el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, per a qui “això demostra que anem cap a la normalitat i que tindrem la capacitat de rebre aquests clients tot i que hem d’acabar de veure com evolucionen els protocols”.

A Pal Arinsal, abans de la pandèmia, de les illes provenien el 7% dels clients de la temporada de neu; a Grandvalira, suposen fins al 12% dels dies d’esquí

Unes sensacions similars tenen a Grandvalira. Així ho confirma el director de màrqueting, David Ledesma. “Hi ha moviment; treballem per afrontar una temporada amb la màxima normalitat que les condicions ens permetin”, ha indicat. Sobre el canvi de mesures decretat pel govern de Londres, apunta que “no ho podem rebre de cap altra manera que no sigui positiva, ja que tot el que faciliti l’arribada d’esquiadors britànics és bo pel país i per a totes les estacions”. En aquest sentit, recorda que, fins ara, “el sistema de semàfor ens ha penalitzat molt perquè tots els que volien venir havien de passar per Espanya i, si això continuava així, hi havia el risc que també ens perjudiqués a l’hivern”.

I això suposaria un cop dur a uns dominis, cal recordar, ja tocats per la campanya passada. Els esquiadors britànics suposen un important volum de clients: entre el 7% i el 10% -de 40.000 a 60.000 persones- a Vallnord i fins al 12% dels dies d’esquí a Grandvalira. L’any passat, no van poder venir. Enguany, la situació podria canviar.

“Els contactes que tenim amb operadors britànics són positius. Han començat a sondejar i les ganes de venir hi són”, ha explicat Marticella. Al seu entendre, “sembla que podem fer una bona temporada”. Això sí, avisa que “estem encara al setembre i s’ha d’agafar tot amb pinces”.

 Per la seva banda, Ledesma recorda que “el repte amb el qual treballem a Grandvalira és ocupar les estacions entre setmana”. I en aquest objectiu és clau el mercat de les illes. “Durant els darrers mesos, sempre hem tingut perspectives optimistes; els operadors ens transmetien les ganes de viatjar”, apunta el director de màrqueting del domini. Fins ara, “sense llançar campanes al vol, s’estava movent i, ara, aquesta notícia ajuda”. Per tant, creiem que pot ser una temporada en la qual el britànic respondrà bé perquè tenen ganes de viatjar”.

Comentaris (1)

Trending