Neu

Les darreres nevades deixen ja una base per a l’esquí a les parts més altes de les estacions

Els camps de neu, sigui amb neu natural o a partir de la innivació, preparen l’inici de la temporada per al proper 3 de desembre

Operaris de Grandvalira treballant aquest matí en un giny al Pas de la Casa.
Operaris de Grandvalira treballant aquest matí en un giny al Pas de la Casa. GRANDVALIRA

La nevada d’aquesta matinada, que en alguns del país encara continua, ha deixat uns deu centímetres de neu. Aquesta precipitació possibilita que a les zones més altes de les estacions d’esquí alpí del país ja es pugui donar per assentada la base necessària per preparar la instal·lació en vista a l’obertura de la temporada, prevista per al 3 de desembre. A les cotes baixes, encara no està garantida la base.

Els equips tècnics dels diferents dominis esquiables del Principat estan ja començant a treballar amb una certa intensitat en vista, justament, a la posada en marxa de la propera temporada hivernal. Alhora, també les dotacions del COEX especialitzades en mantenir en ordre especialment la xarxa viària arran de les precipitacions de neu, comencen la seva operativa. Al Pas de la Casa ja ha calgut que els equips sortissin a netejar la xarxa viària.

pas de la casa2
Una imatge del Pas de la Casa aquest matí.

De fet, hi ha hagut una alerta groga en relació amb port d’Envalira i als accessos a França. Però també per arribar a Arcalís o a les pistes de Pal, amb la qual cosa cal anar en compte en el cas d’haver de circular per aquests punts. Les precipitacions febles a la zona nord del país es podrien allargar durant bona part de la tarda.

soldeu
Una imatge de l'estació de Soldeu.

 

Comentaris

Trending