Neu

“Bons senyals” dels mercats habituals d’esquiadors pocs dies abans de l’inici de temporada

Des de Grandvalira es tenen sensacions positives, també per part d’un mercat britànic que “sembla que es desperta”

Pistes d'Ordino-Arcalís, amb la neu caiguda aquesta matinada.
Pistes d'Ordino-Arcalís, amb la neu caiguda aquesta matinada. Grandvalira

A manca de tres (o qui sap si menys) setmanes per l’inicia marcat de la temporada d’hivern, les estacions mantenen sensacions optimistes. Els senyals que arriben del mercat són positius i es confia a poder recuperar xifres similars a anys anteriors a la pandèmia, especialment pel que fa als mercats tradicionals. A banda, la preparació de les pistes també marxa bé, amb condicions meteorològiques que permeten albirar que les instal·lacions estaran a punt pel dia marcat.

Així ho ha comentat el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo. “La sensació és positiva”, ha apuntat, tot recordant la nevada de la passada matinada, que ja ha creat una primera base per treballar amb els canons artificials. Sobretot, pel fet que “fins al dia d’inici, no es preveu cap gran augment de temperatura”. Per tant, es podrà forçar la màquina per crear un bon mantell blanc. Fins i tot, no ha descartat que la data del 3 de desembre pugui acabar avançant-se.

Perquè, en el fons, està clar que “hi ha ganes de neu i d’esquiar”. Al país i a l’entorn, malgrat les dificultats que encara provoca la pandèmia. Sobre el protocol revelat fa uns dies per Govern, Hidalgo l’ha valorat com a “positiu” i “necessari”, especialment si es té en compte que la sensació és que el nombre d’esquiadors que es pot rebre serà elevat, ja que “tindrem un excel·lent producte”.

“La situació està molt millor que l’any passat, que ja sabem com va acabar”, ha indicat. Els moviments als mercats habituals -espanyol i francès- són intensos. “Donen bons senyals”, ha apuntat. I, de fet, “fins i tot el britànic sembla que s’està despertant”. Més complicat es veu altres orígens menys claus per al sector, com pot ser l’Europa de l’est o central, on la situació sanitària, sobretot per la baixa taxa de vacunació, s’està complicant de nou.

Pel que fa al personal, des del domini es considera que està assegurada la cobertura de les vacants necessàries. “Pels primers dies, ja està tot tancat i ja a partir de la segona quinzena de desembre ho hem d’acabar de completar”, ha manifestat Hidalgo.  

Comentaris (1)

Trending