Neu

Els bombers consideren un fet aïllat l’allau de Tristaina però demanen que no hi hagi relax

Un dels dos joves que van acabar rebolcats pel ‘tall de neu’ a la zona del pic de l’Arbella va gravar just el moment de l’inici del descens en què provoca el despreniment

https://www.youtube.com/embed/aZk9-X9_5qY

Els bombers consideren, almenys ara per ara, un fet aïllat l’acció duta a terme per dos joves que van acabar provocant una allau a la zona del pic de l’Arbella, al circ massanenc de Tristaina. Tot i que en alguns cims els gruixos de neu acumulats comencen a ser importants, hores d’ara no hi ha cap mena d’incidència ni cap problemàtica relacionada amb l’esquí fora pistes o el ‘randonné’. Un dels joves protagonistes de la causació del despreniment va registrar just quan es provoca el ‘tall de neu’.

Les imatges enregistrades han acabat circulant per les xarxes socials. Sortosament, tot va quedar en un ensurt. Els bombers, això sí, es van haver de mobilitzar atès que un altre excursionista va sentir crits i va témer el pitjor. Quan tres integrants del grup de rescat de muntanya (GRM) del cos de salvament i extinció d’incendis van arribar en helicòpter al lloc dels fets, sortosament els nois ja s’havien refet de la rebolcada que els va provocar la caiguda de neu i es disposen a reprendre el descens.

Lloc on s'ha produït l'allau.

Relacionat

Dos joves se salven pels pèls d’una allau al circ de Tristaina

Una vegada els bombers es van assegurar que no havien patit cap lesió i que eren aptes per poder continuar la ruta de baixada sense que a priori haguessin de sofrir cap altra anomalia, van marxar del lloc sense haver hagut de fer cap altra intervenció. Encara que en relació a l’acumulació de neu als cims i a la pràctica de l’esquí encara hi ha ara total tranquil·litat, des del cos es demana que no hi hagi cap mena de relaxació quan es vagi a la muntanya.

 

Comentaris

Trending