Dos joves se salven pels pèls d’una allau al circ de Tristaina

Els bombers han rebut l’avís d’un altre muntanyenc que sentia uns crits poc abans de les 2 de la tarda, però sortosament els afectats, després d’una rebolcada, s’han pogut refer i han acabat fent el descens pel seu propi peu

Lloc on s'ha produït l'allau.
Lloc on s'ha produït l'allau. BOMBERS

Dos joves residents al país han patit un notable ensurt a primera hora d’aquesta tarda al circuit de Tristaina. A la zona del pic de l’Arbella, a l’altura de l’Estany del Mig, s’hi ha produït una allau just quan els nois, que estaven entre caminant i esquiant per damunt la neu, s’havien posat apunt per iniciar el descens amb els esquís. Només iniciar la baixada, s’ha tallat l’allau i la neu els ha rebolcat uns quants metres. Un altre muntanyenc que passava a proximitat de la zona ha sentit uns crits i ha alertat els bombers.

El cos de salvament i extinció d’incendis ha rebut l’avís poc abans de les 2 de la tarda. Immediatament tres membres del grup de rescats de muntanya (GRM) s’han posat en marxa i s’han traslladat en helicòpter fins al lloc de l’allau. De seguida han localitzat els nois, que ja s’estaven refent de l’ensurt i es disposaven a seguir el trajecte inicialment previst. Se’ls ha preguntat sobre el seu estat de salut -no presentaven cap mena de ferida- i se’ls ha enquestat, sobretot, perquè fossin els dos únics integrants de la ‘cordada’.

En veure que no hi havia cap més component del grup i que els nois havien recuperat plenament el ritme i la marxa i que més enllà de l’ensurt no havien patit cap altra afectació, se’ls ha permès continuar el descens tot assegurant-se que podrien arribar sans i estalvis i sense cap més incidència. No obstant això, des del cos de bombers recorden que quan es va a la muntanya no s’hi val a badar ni a relaxar-se. I que hi ha zones del país on els gruixos de neu acumulada ja comencen a ser importants.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending