Neilson abandona Alguaire i prepara una operativa cap a Andorra des de Tolosa amb menys esquiadors

El turoperador vol aprofitar aerolínies i rutes ja existents a la ciutat francesa i ha de definir encara el volum exacte de viatgers

Els turistes vindrien via aeroport de Tolosa.
Els turistes vindrien via aeroport de Tolosa.

Nielson portarà esquiadors des del Regne Unit a Andorra la propera temporada d’hivern, malgrat la fallida del grup Thomas Cook, que havia proporcionat els avions amb destí a l’aeroport lleidatà d’Alguare els darrers anys. Ho farà, però, amb una operativa més reduïda dels 10.000 turistes previstos inicialment –encara s’ha de definir exactament el volum- i des de Tolosa. L’aeròdrom de la capital de la Terra Ferma queda ja descartat. Des de l’empresa s’ha volgut remarcar el “compromís” amb el Principat.

El director comercial del turoperador a Andorra, Iain Archer, ha explicat a Altaveu que un cop anunciada la fallida del grup Thomas Cook, “l’objectiu inicial” que es van marcar era “substituir els vols que es van perdre”, però ràpidament es va poder comprovar que “les opcions de suplir els xàrters eren limitades”, així com la disponibilitat, la grandària i els horaris de les aeronaus.

Per això, es va decidir que, en aquestes circumstàncies, la sortida passava per “una base amb capacitat programada i aerolínies ja existents” i amb “rutes que estiguessin interessades a compartir”. Les “opcions òbvies” eren Barcelona i Tolosa i, per tant, davant la necessitat de “reobrir vendes i assegurar seients per als clients”, s’ha pres la “desafortunada decisió” de finalitzar les operacions a Alguaire, al que qualifiquen de “bon soci i bona porta d’entrada per a Neilson durant sis anys”. Això, força a la desaparició com a destí de l’estació de Baqueira Beret, però no pas el d’Andorra.

L'empresa espera tancar els detalls de la nova operativa des de la ciutat francesa al llarg d'aquest mes

En concret, Archer ha indicat que Nielson està treballant per “crear un programa centrat a Tolosa”, això sí, “més baix” que els 10.000 esquiadors esperats inicialment per a aquest hivern. Per ara, però, no es pot confirmar quin serà el volum, aspecte que quedarà més aclarit segons avanci octubre. Tot i això, des del turoperador sí que llencen un missatge d’optimisme pel fet que s’ha fet “un bon progrés aquesta setmana”.

El director comercial de la branca andorrana del turoperador remarca que, malgrat la situació, la part positiva és que “continuarem portant diversos milers d’esquiadors a Andorra” i que mantenen el “compromís” amb aquest destí, que consideren “ben conegut i fort” i afirma, “està creixent en reputació al mercat irlandès i britànic”.  També avança que “farem tots els esforços possibles per promoure el destí a través de tots els canals” com ara la seva exhibició a la fira London Ski Show a finals d’aquest mes.

D’aquesta forma, com a mínim, semblen esvair-se part del temor que existia en el sector turístic del país que Nielson, davant la dificultat per trobar avions, optés per prioritzar destins més massius com ara el Carib. Fonts consultades posen en relleu que, per ara, la venda de paquets per internet cap al Principat, igual que altres ofertes del turoperador, està aturada. A aquells clients que ja haguessin reservat, se’ls plantejava l’opció de, o bé anul·lar o bé mantenir el viatge però sense el vol i que cada turista busqués la forma, via línies regulars, d’arribar a Andorra. Ara, però, s’obre una porta que s’haurà d’acabar de confirmar les setmanes vinents i que caldrà veure fins a quin volum de turistes podrà arribar.

Etiquetes

Comentaris

Trending