Naudi pretén que el Govern li expliqui què és la ‘comissió dels 85’ sobre Europa

El conseller general independent de la Massana demana detalls sobre el grup d’experts que teòricament negocia i estableix la posició andorrana en relació amb l’acord d’associació

El conseller general independent massanenc Carles Naudi durant una intervenció a l'hemicicle.
El conseller general independent massanenc Carles Naudi durant una intervenció a l'hemicicle.
El conseller general independent de la Massana Carles Naudi pretén saber què hi ha rere la suposada comissió interministerial d’experts que avalua la posició andorrana en cadascun dels capítols de l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea (UE). Naudi va rebre amb sorpresa una resposta escrita del Govern en la qual se li explicava que aspectes relacionats amb el cabal comunitari serien tractats per una comissió que, per si fos poc, estaria integrada per 85 experts.

Una comissió de la qual no se’n sabia ni l’existència i sobre la qual el parlamentari massanenc en pretén saber més detalls. Segons la resposta que es va donar a Carles Naudi, “es fan reunions de tota la comissió i a més, segons l’àmbit que es tracti a les negociacions a Brussel·les, es conformen grups de treball (ex: grup de treball lliure circulació de mercaderies) amb els experts corresponents, que alhora formen part de la delegació que es desplaça a la capital belga per tal de defensar la posició andorrana”.

Davant de la incertesa sobre tot plegat i constatant, segons Naudi, que “és preocupant que Govern vulgui rubricar l’acord durant el 2019, quan encara s’està negociant el primer dels “totes les actes de totes les reunions que ha mantingut el grup de treball interministerial de l’acord d’associació amb la Unió Europea, on s’especifiquin entre d’altres, dia i lloc de la reunió, número d’assistents, punts de l’ordre del dia, debats i discussions dels temes tractats, acords presos”.

Carles Naudi recorda que “els acords es rubriquen quan les parts es posen d’acord, mai abans, i per tant és temerari dir que es rubricarà aquest acord durant el proper any sense saber tot l’abast legislatiu i  sense conèixer quin impacte tindrà sobre Andorra, les persones, les famílies i les empreses”.

Etiquetes

Comentaris

Trending