Multa al club ‘dels insults masclistes’, ‘absolt’ el president

L’estament disciplinari de la federació de futbol imposa una sanció econòmica a la UE Santa Coloma pel comportament indegut de l’afició però deixa al marge el màxim responsable de l’entitat

Samarreta que va dissenyar la UE Santa Coloma per denunciar la situació.
Samarreta que va dissenyar la UE Santa Coloma per denunciar la situació.
El “dedicat a planxar” no quedarà impune. Però no serà pas el president de la UE Santa Coloma qui pagarà els plats trencats dels insults masclistes que una part de la grada que presenciava un partit de la Lliga Multisegur Assegurances va dedicar a una auxiliar arbitral. L’estament disciplinari de la federació de futbol ha imposat una multa econòmica a l’entitat que presideix Joan Antoni Antón pel comportament indegut de la seva afició. Però sense quedar clar qui va ser exactament qui va proferir els comentaris masclistes, sí que és una evidència que no va ser Antón.

Fonts properes a la lliga de la primera divisió andorrana han assegurat que el comitè de competició ja ha emès una resolució en relació als fets descrits en l’acta arbitral del partit disputat al seu dia entre la UE Santa Coloma i l’Engordany. I que s’ha imposat una sanció econòmica al club colomenc en atenció al fet que aficionats seus no van respectar el codi ètic que la mateixa federació té dictat. La quantitat exacta de la multa no ha transcendit perquè, segons que han recordat les fonts, la resolució és susceptible de ser recorreguda davant el comitè d’apel·lació i, per tant, es pot modificar.

Segons es desprendria de la resolució, no hi ha cap mena de dubte que els comentaris masclistes i despectius vers l’auxiliar de línia van ser proferits per aficionats de la UE Santa Coloma, des d’un sector en què també hi havia, a proximitat, el president de l’entitat. Ni les imatges del partit ni altres actuacions que s’han practicat en el marc de la feina que ha desenvolupat el comitè de competició no han permès establir qui va proferir aquelles paraules. Però sí que sembla clar que en cap moment és el president qui les va pronunciar.

De fet, segons algunes fonts properes a la federació, persones que inicialment havien manifestat amb certa rotunditat que havia estat Antón l’autor de l’escridassada han anat rebaixant la contundència d’aquelles manifestacions i fins i tot haurien acabat reconeixent que van ser tercers qui van atribuir al president de la UE Santa Coloma l’escridassada. Hi ha testimonis que inicialment mantenien que havia estat el dirigent esportiu qui va cridar la linier que posteriorment han assegurat que no va ser així.

No obstant això, i malgrat que Antón queda alliberat de qualsevol responsabilitat en relació amb el “‘retírate del arbitraje y dedícate a planchar, tienes la cabeza hueca’”, sí que és cert que no s’escapa de ser sancionat per l’escridassada amb menyspreu que hauria proferit a un observador arbitral que estava fent la seva feina just en el mateix sector des del qual haurien sortit les veus masclistes. Aquesta seria una de les persones que hauria contribuït en certa manera a corroborar que no va ser el president l’home de la planxa però, en canvi, sí que es va dirigir cap a ell de mala manera per exigir-li que les manifestacions del públic no fossin tingudes en compte.

Etiquetes

-

Relacionat

Expedient obert per aclarir els insults masclistes a una àrbitre assistent

Comentaris (1)

Trending