MoraBanc no descarta tornar a fer una oferta per Vall Banc malgrat que ara l’operació està en ‘stand by’

L’adquisició de l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers “sempre està sobre la taula” però s’haurien d’acabar de dilucidar certes turbulències a banda de pactar el preu

Façana de la seu central de MoraBanc
Façana de la seu central de MoraBanc
MoraBanc no descarta tornar a fer una oferta per adquirir Vall Banc, més encara quan ja fa uns mesos que està desbloquejada la renda variable i a mida que es vagi aclarint l’escenari en què camina l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers. Però ara per ara, “no hi ha res” de clar i qualsevol possible operació està en ‘stand by’, segons que han admès fonts del banc històricament controlat pels Mora i els Aristot.

El rotatiu econòmic espanyol ‘Cinco Días’ assegura que MoraBanc aspira a créixer en el mercat local andorrà després d’obrir una gestora de valors a Barcelona i que la forma de fer-ho seria adquirint l’hereu nacionalitzat de Banca Privada d’Andorra (BPA). De fet, l’esmentat mitjà de comunicació del grup d’‘El País’ manté que l’entitat andorrana eventual compradora hauria contractat dels serveis de KPMG per tal que realitzi la ‘due diligence’ de Vall Banc.

El cert és que més enllà que es puguin fer noves anàlisis, MoraBanc ja havia fet valorar el banc controlat per JC Flowers atès que ja va arribar a fer fins i tot una oferta de compra que l’altra part, que pretén obtenir al tomb de 70 milions d’euros, va rebutjar. Fonts properes a MoraBanc han afirmat que la possibilitat d’adquirir Vall Banc “sempre està damunt la taula” però que pel moment no hi ha cap indicador que faci pensar en un accionament de l’operació i, menys encara, que aquesta es tanqui.

Encara que s’han anat dilucidant dubtes al tomb de Vall Banc els darrers mesos, encara hi ha moltes ombres sobre l’entitat, més enllà d’arribar a un acord pel preu de la compra-venda. L’entitat vinculada al fons voltor americà ha anunciat els darrers dies un benefici el 2019 idèntic al del 2018, és a dir, dos milions d’euros. Com una espasa de Dàmocles, sobre el cap de Vall Banc, com sobre el cap d’alguns organismes financers del país, hi pengen accions judicials que podrien tenir notable impacte arran de la creació del banc pont.

Comentaris (3)

Trending