Mor l’exrector d’Escaldes i actual degà del Capítol catedral de la Seu, mossèn Xavier Parés

El religiós tenia 79 anys i acumulava 55 de ministeri presbiteral, la majoria d’ells vinculats a l’Alt Urgell i Andorra

Mossèn Xavier Parés.
Mossèn Xavier Parés.

Mossèn Francesc Xavier Parés i Saltor, exrector d’Escaldes-Engordany entre el 1990 i el 1994, entre altres càrrecs, ha mort aquest dilluns a Barcelona, segons s’ha informat des del bisbat d’Urgell a l’edat de 79 anys. La missa exequial tindrà lloc dimecres a les 11.30 h a la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell. Serà oficiada per l’arquebisbe, Joan Enric Vives. Mossèn Parés, molt apreciat entre tots els sacerdots de la diòcesi, era en l'actualitat prevere d’Urgell i degà del Capítol Catedral.

Parés i Saltor va néixer el 29 de desembre de 1940 a Ribes de Freser. Va cursar els estudis de Filosofia i Teologia al seminari diocesà d’Urgell i a la diòcesi de Pamplona. Fou ordenat prevere a l’església de la Sagrada Família de la Seu el 1964 i, des de llavors, sempre havia estat molt vinculat tant a la capital alturgellenca com a la comarca, així com a Andorra. Al Principat va ser rector d’Escaldes entre el 1990 i el 1994. També fou rector del Seminari Diocesà d’Urgell (1994-2003).

Posteriorment, va ser rector de la parròquia de Sant Ot, a la Seu, on va estar fins al 2017. També va ser degà del Capítol Catedral de Santa Maria. L’any 2016 va ser declarat fill adoptiu de la ciutat per l’ajuntament de la Seu.

Mossèn Parés i Saltor tenia 79 anys i acumulava 55 de ministeri presbiteral. Es va llicenciar en Sagrada Litúrgia per la Pontificia Universitat de Sant Anselm de Roma i doctor en Sagrada Litúrgia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Fou professor a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i membre del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona.

Comentaris

Trending