Mor el fundador de la Fundació OMT.Themis, establerta a Andorra des del 1998

Eduardo Fayos-Solà va viure al Principat pràcticament una dècada i hi mantenia molts vincles com un dels grans teòrics de la formació i l’educació en turisme

-
-
L’economista i expert en turisme Eduardo Fayos-Solà ha mort a València als 69 anys víctima d’una fulminant malaltia. Fayos va ser l’impulsor, juntament amb l’exministre de turisme Enric Pujal, de la Fundació OMT.Themis, una organització establert al Principat des del 1998 i que serveix per orientar a nivell mundial estratègies en formació i educació turística. Fayos-Solà va viure pràcticament una dècada a Andorra.

De fet, aquest alt càrrec en matèria turística a nivell internacional i que ha estat també un avançat en qüestions com l’enoturisme, mantenia encara notables lligams amb el Principat, que sempre havia lloat per ser un petit nucli poblacional que proporcionalment movia moltíssims turistes. De fet, aquest va ser el motiu pel qual l’Organització Mundial del Turisme (OMT) triaria Andorra per ser la seva seu permanent quant a les polítiques de formació i implementació de programes educatius en matèria turística.

Dos anys després de l’entrada d’Andorra a l’OMT, Fayos-Solà i Enric Pujal, avui president honorífic de la fundació, van impulsar l’OMT.Themis. L’ara traspassat en va ser el seu primer motor tot residint al país fins al 2007, quan amb el projecte ja rodant, va ocupar-se d’altres reptes dins del món del turisme. Professionals de l’administració que havien tractat amb ell i també diversos representants d’empreses turístiques en el sector privat del Principat ploren la pèrdua de Fayos-Solà.De fundació a acadèmia

Justament, el patronat de la Fundació OMT·Themis s’ha reunit aquest dilluns amb la participació dels ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp; el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili; i el President de la Fundació, Enric Pujal. La trobada ha servit per acabar de donar forma a la transformació que es vol donara l’entitat. Havent complert ja més de 20 anys des de la creació de Themis, i seguint la trajectòria els últims anys, el patronat està treballant per donar un nou impuls a l’entitat, fent de la Fundació OMT·Themis un òrgan potent d’educació i formació de l’OMT, compromès amb la millora de la qualitat, la competitivitat i lasostenibilitat del capital humà en Turisme. Per aquest motiu, la fundació Themis passarà a ser l’Acadèmia de l’OMT (UNWTO Academy), una nova marca i unsnous objectius que només es podran assolir a partir de l’excel·lència en l’educació ila formació. 

Comentaris

Trending