Montserrat Gil recorda a la Batllia que la decisió de privatitzar el transport sanitari va ser política i col·legiada

La qui va ser ministra de Salut quan es va externalitzar el servei d’ambulàncies declara com a encausada davant la batlle que investiga per les irregularitats al SAAS i es remet a les actes del consell directiu

Montserrat Gil i el seu advocat pel centre de la capital just després de prestar declaració a la Batllia.
Montserrat Gil i el seu advocat pel centre de la capital just després de prestar declaració a la Batllia.
L’exministra de Salut Montserrat Gil ha assegurat aquest matí davant la batlle que investiga les suposades irregularitats al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que la privatització del transport sanitari es va fer, a parer seu, seguint la normativa i ha recordat, alhora, que es va tractar d’una decisió política, adoptada per tot el Govern i, per tant, de manera col·legiada. Pels detalls del procés s’ha remès a les actes que al seu dia va aprovar el consell directiu del SAAS.

Gil, que al seu dia va ser condemnada i, fins i tot, va haver d’ingressar al centre penitenciari per l’ús indegut que hauria fet de les targetes de crèdit quan va ser cònsol de Sant Julià de Lòria, s’hauria vist molt afligida i contrariada per la situació per la qual passa, i que li fa reviure, ara com a encausada per l’externalització del transport sanitari, una situació altament desagradable i que li ha provocat un fort trasbals emocional. Això, però, no ha tret, segons les fonts, que s’hagi explicat amb claredat i que hagi deixat clar que pel que creu i recorda les decisions que es van adoptar sempre es van cenyir a la llei. Ni la batlle instructora ni el fiscal que porta el cas no han estat especialment bel·ligerants a l’hora de preguntar.

L’exministra ha explicat que la decisió de privatitzar el servei d’ambulàncies la va adoptar de forma col·legiada el Govern i, amb posterioritat, va ser el consell directiu del SAAS, que presidia, qui va executar tot el procés d’adjudicació, que a parer seu va cenyir-se a la normativa vigent en el seu moment, amb els informes i la documentació corresponent. Montserrat Gil ha assegurat no recordar alguns detalls concrets de tot el procés, per la qual cosa s’ha remès a les actes del consell directiu del SAAS, que haurien reflectit fidelment el succeït en cada moment.

La instructora de la querella presentada pel PS arran de les irregularitats denunciades pel Tribunal de Comptes al SAAS continua escoltant els diferents implicats

Arran d’una querella presentada pel Partit Socialdemòcrata (PS), la Batllia està investigant tot un seguit de presumptes irregularitats comeses en la gestió dels serveis sanitaris del Principat. Maria Àngels Moreno va obrir l’àmbit de la investigació inicial i, per això, ha anat tirant enrere, fins a l’adjudicació del transport sanitari externalitzat, el 2007, que hauria estat el primer que li hauria cridat l’atenció. Les fonts consultades han assegurat que a Gil se l’ha encausat perquè tingués més garanties jurídiques, no pas perquè es veiés realment cap indici delictiu en aquest cas.

També ha de declarar encara com a encausat l’exdirector general del SAAS Ramon Cereza, que inicialment havia de comparèixer aquest divendres i que, finalment, ha ajornat per motius personals la seva declaració. Qui sí que ha respost davant la batlle Moreno aquest matí de divendres ha estat l’exdirectora de Salut Carme Pallarès. En aquest cas, la metgessa i gestora sanitària ho ha fet com a testimoni i ha explicat que una vegada es va decidir externalitzar el servei, l’execució del procés es va fer d’una manera tècnica. Pels detalls, i igual com Gil ha fet posteriorment, Pallarès, que ha declarat ben just deu minuts, s’ha remès a les actes del consell directiu del SAAS.

Els interventors -als extrems- i els seus advocats en sortir de la Batllia després de declarar tot travessant el Parc Central.

Relacionat

Interventors de Govern avalen a la Batllia el procés d’externalització del transport sanitari el 2007
-

Relacionat

La investigació de les irregularitats a l’hospital posa el focus en l’assessoria jurídica del SAAS

Comentaris

Trending