Monitors educatius demanen al ministeri d’Educació que assumeixi un major control dels menjadors

Alguns dels assistents dels infants que es queden a fer l’àpat del migdia als centres escolars reclamen que se sigui més exigent amb les associacions de pares que gestionen els serveis

-
-
Monitors educatius que, en alguns casos, treballen com a assistents en el servei d’àpats als alumnes de les escoles del Principat que ofereixen aquesta prestació reclamen que el ministeri d’Educació assumeixi un major control sobre els menjadors escolars i que se sigui més exigent amb les associacions de pares i mares, que molt sovint gestionen i exploten aquests serveis.

Els monitors consultats han explicat que no és pas que a tot arreu hi hagi un mal funcionament del servei, però que quan hi ha alguna disfunció costa molt saber on dirigir-se atès que el ministeri no tindria un referent concret i, alhora, considera les associacions de pares, quant a la gestió dels menjadors, com si es tractessin d’empreses privades i en cap cas vol l’administració entomar cap dels problemes que hi hagi.

En aquest sentit, han explicat que un dels problemes principals és el fet que normalment no es requereix cap requisit ni acadèmic ni formatiu al personal que s’acaba contractant per fer l’acompanyament dels infants a l’hora de l’àpat del migdia. Consideren els consultats que no es tracta només de vetllar perquè els escolars mengin, sinó que aquestes estones també han de tenir un cert contingut educatiu “i, en qualsevol cas, no hi pot haver un tracte indegut amb els menors”.

“Ens hem trobat casos en què per retreure a un infant que deixi d’insultar un altre company se li diu insultant-lo també.” Els mateixos monitors expliquen que periòdicament hi ha pares que presenten denúncies contra monitors per suposades males praxis, és a dir, normalment per mals tractes o vexacions que gairebé sempre “queden en res” perquè al final és una qüestió que “no interessa a ningú”. Tot i això reconeixen que en algun centre hi ha hagut pares que han acabat traient els seus fills del menjador per discrepàncies amb els monitors.

Sobre el que no hi ha cap dubte, afirmen els monitors que demanen que es creï una titulació específica o bé que es demandin uns requisits mínims per tal de poder exercir aquesta tasca, és sobre la qualitat dels menús, dels aliments. En aquest sentit, els consultats han afirmat que de manera majoritària, sempre que en algun centre apareixen algunes queixes sobre la qualitat dels àpats, “es posa fil a l’agulla i es resol la qüestió”. Situació ben diferent és, això sí, la que es viu amb les queixes pel comportament d’alguns monitors.

Etiquetes

Comentaris

Trending