Mobilitzen els voluntaris que es faran càrrec dels tests d’anticossos

Encara que la data exacta de l’inici de les proves encara no se sap, els ‘stop labs’ en instal·lacions comunals funcionaran de 8 del matí a 8 del vespre

Operaris del comú d'Escaldes sanejant les instal·lacions del Prat Gran, que acolliran les proves.
Operaris del comú d'Escaldes sanejant les instal·lacions del Prat Gran, que acolliran les proves.
Aquest dimarts hauria de quedar pràcticament definida la planificació dels diversos grups que duran a terme les proves d’anticossos a la immensa majoria de la població. Els voluntaris que integraran els equips dels laboratoris mòbils (‘stop labs’) que s’ubicaran essencialment en instal·lacions comunals ja han estat mobilitzats malgrat que no serà molt probablement fins als primers dies de la setmana que ve que s’iniciïn les proves (hores d'ara el termini més aviat possible podria ser aquest proper cap de setmana). Això sí, uns dies abans hauran de provar tot el dispositiu.

Alguns dels voluntaris havien estat informats que els tests es podrien realitzar entre el 22 i el 30 d’abril. Aquest era el millor dels escenaris pendent de l’arribada d’uns tests que de moment encara no són al país encara que s’espera que hi arribin ben aviat, tot i la complexa situació que es viu amb l’excepcionalitat mundial provocada pel coronavirus. Per tanta, les dates encara estan pendents de confirmar i en cap cas són aquelles en què es testarà la ciutadania.

Si que el tram anunciat a alguns dels voluntaris es dóna com un període orientatiu. Si que es voldria que amb vuit dies -després de les validacions oportunes- es puguin realitzar totes les proves que es facin en instal·lacions comunals, ja sigui des del cotxe estant o acudint als centres que hi haurà habilitats a peu. Abans o després també es faran tests a l’hospital, als centres sociosanitaris i en domicilis per aquelles persones als quals els sigui impossible acudir a cap altre dispositiu. 

També es preveu que col·lectiu ‘sensibles’ com els sanitaris, els bombers, la policia o altres grups similars passin de forma grupal o, en tot cas, de manera més unificada que el conjunt de la població les proves, que tot i ser optatives tindran una enorme acceptació. Ja se sap que la mateixa prova s’haurà de fer dues vegades, el que permetrà conèixer més i millor l’evolució de la malaltia i la seva propagació. Aquests grups unificats seran els primers que passaran els tests, en principi.

El que sí que sembla clar és que per cada ‘stop labs’ hi haurà set persones, que des d’avui ja han estat contactades i més o menys distribuïdes, que se’n faran càrrec. Entre els sanitaris que punxin i prenguin les mostres de sang corresponent i altres voluntaris que s’encarreguin d’anotar les dades i introduir-les a les plataformes informàtiques que s’encarregaran de facilitar l’estudi epidemiològic. També sembla clar que els tests es realitzaran de 8 del matí a 8 de la tarda. De fet, els grups de voluntaris s’han dividit en dos torns: el de matí (de 8 a 14 hores) i el de tarda (de 14 a 20 hores).

Mentrestant, els comuns van preparant les instal·lacions que acolliran les proves. Les instal·lacions comunals (hi hauran algunes altres ubicacions, com per exemple la caserna de bombers de Santa Coloma), salvo alguns canvis de darrera hora, els següents:

ANDORRA LA VELLA:

-aparcament de Prat de la Creu (vehicles) / centre de congressos (a peu)

ESCALDES ENGORDANY:

-aparcament del Prat Gran (vehicles) / pavelló del Prat Gran (a peu)

SANT JULIÀ:

-carpes a l’aparcament exterior del Prat Nou, davant del comú nou (vehicles i a peu)

ENCAMP:

-aparcament del Funicamp (vehicles) / sala polivalent del complex socio-cultural (a peu)

PAS DE LA CASA: 

-planta -8 de l’aparcament del complex esportiu (vehicles) / pavelló del complex esportiu (a peu)

LA MASSANA:

-aparcament de Santa Caterina (vehicles) / sala de la Closeta (a peu)

ORDINO:

-aparcament del Prat de Call (vehicles i vianants)

CANILLO:

-aparcament de Prat del Riu (vehicles i vianants)

Etiquetes

Comentaris

Trending