Les autoritats sanitàries confirmen que el turista xinès té grip A i s'ha donat d'alta

Les proves realitzades han permès corroborar els primers indicadors de l’enquesta epidemiològica i es descarta qualsevol relació amb el coronavirus

-
-

Les proves realitzades a l'hospital han confirmat que el turista xinès que s'ha presentat aquest matí al servei d'urgències amb febre alta té la grip, encara que en la seva variant més agressiva, l'A. La presència d'aquest home al centre hospitalari ha fet activar els protocols epidemiològics i hi ha hagut certa revolada. Per precaució s'ha activat el protocol per al coronavirus en la seva primera fase, això vol dir, que s'està tractant el pacient de forma totalment aïllada. De fet, les persones que eren a la sala d'espera d'urgències quan hi ha arribat l'home han estat testimonis del desplegament del protocol, amb la presència de més professionals del que sol ser habitual amb mascaretes. El pacient ha estat dona d'alta i se li ha administrat el tractament corresponent.

L’home, un turista xinès que fa uns dies que està al país, hauria acudit aquest matí a Urgències. Presentava, especialment, un quadre de febre elevada. Davant això, els metges han optat per iniciar el protocol epidemiològic per mirar d’esbrinar quines són les causes. Els primers indicadors, que s'han confirmat més tard de manera plena, ja semblaven descartar la possibilitat que estigui infectat pel coronovirus i es pensava que simplement estaria afectat per la grip. Simplement és un dir, perquè finalment, el diagnòstic és de grip A, que és la més virulenta. La B és la més freqüent.

L'home fa dies que es fora de la Xina, viatjant per diversos punts de tot el món -fa un parell de dies o tres que és al Principat- i no hauria tingut al seu país cap contacte ni amb la zona directament afectada pel focus de la malaltia epidèmica i tampoc hauria estat en contacte amb cap persona infectada per coronavirus. En concret estava de turisme a Europa des de l’1 de febrer, quan va arribar a través de l’aeroport de París on s’apliquen els protocols d’entrada als ciutadans d’origen xinès després que l’OMS decretés l’emergència internacional. El turista va arribar a Andorra provinent de Barcelona.

El turista no provenia de la zona més afectada per coronavirus, tal com s'ha dit, però sí d’una regió considerada de risc on hi ha hagut algun cas. Per aquest motiu, de manera preventiva i seguint les indicacions marcades per l’OMS, s’ha procedit a l’aplicació dels protocols, que en una primera fase incloïen l’aïllament preventiu del pacient, l’enquesta epidemiològica així com el recull de mostres per a l’anàlisi i posterior diagnòstic. Un cop confirmada la grip, ja no és necessari enviar les mostres a l’exterior. El pacient rebrà l’alta hospitalària i seguirà ara el tractament habitual per grip.

 

 

Comentaris (3)

Trending