La xarxa viària registra 29 atropellaments aquest any

D'ells, 18 han tingut lloc a passos de vianants i per això la campanya Missió Zero Accidents incideix en el comportament de conductors i vianants

Comentaris

La campanya s'ha presentat aquest dimarts.
La campanya s'ha presentat aquest dimarts. SFGA

Fins al 30 de setembre d'aquest any, s'han produït un total de 29 accidents amb atropellaments, 18 dels quals han succeït en passos de vianants. Les dades s'han fet públiques aquest dimarts durant la presentació de la tercera edició de la campanya nacional de seguretat viària 'Missió zero accidents'. Té com a objectiu incidir en el comportament del factor humà, conductors i vianants, amb l'objectiu de reduir a zero els accidents als passos de vianants.

El president de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), Enric Tarrado Vives, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre, han presentat la campanya. Tarrado ha destacat que "les  dades de sinistralitat al país segueixen sent colpidores. Durant el 2020 van morir 2 vianants i volem aconseguir la xifra del 2016: cap persona morta per accident de circulació al Principat. A l'ACA creiem que s'ha d'actuar en tots i cadascun dels factors que intervenen en l'accidentabilitat: persones, vehicles i infraestructures. Aquesta campanya no hauria d'existir, però el factor humà segueix sent el de més risc i és a les persones a les que ens volem adreçar".

Però no és el primer cop que l'Automòbil Club d'Andorra posa en relleu la importància de la seguretat viària als passos de vianants. Al primer informe IMACA, el de 2012, la conclusió principal a què es va arribar va ser la necessitat d’elaborar un marc legal general que regulés els passos de vianants. Per les especificitats de la circulació, Andorra ha de suportar un fluid dens de trànsit en moltes de les vies urbanes i, a més, en les carreteres generals s’acostumen a adoptar velocitats massa altes al seu pas pels pobles. Aquest aspecte dificulta notablement la convivencia entre vianants i vehicles i accentua la necessitat de protegir els primers davant la seva fragilitat.

La campanya interpel·la, directament, a vianants i conductors i exhorta al compromís de tots dos actors de la via, posant el focus en l'ús del pas de vianants: atenció, i en el sentit de convivència pacífica entre de tots dos actors. En un total de vuit càpsules audiovisuals gravades a totes les parròquies del país, més el Pas de la Casa, es reprodueixen situacions quotidianes en què vianants i conductors tenen la responsabilitat de reaccionar davant d'aquesta trobada. Tota la campanya té un fil conductor: un mim és l'encarregat de recuperar el gest de mirar-nos i fer visible l'invisible. La mímica, un llenguatge corporal i gestual, és el recurs que permet articular, de manera lúdica, la mirada còmplice entre vianants i conductors.

.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending