Un vessament de pintura altera durant tres hores el trànsit entre Andorra la Vella i Sant Julià

Un petit camió ha ‘perdut’ un palet a l’altura de la rotonda d’Aixovall i la taca i la seva neteja han comportat una forta retenció que s’ha anat atenuant amb el pas del temps i la disminució de l’afluència circulatòria

La pintura impregnada a la calçada.
La pintura impregnada a la calçada.

Un vessament de pintura a l’altura de la rotonda d’Aixovall, a proximitat de l’Hotel Barcelona, ha alterat el trànsit de forma molt important entre Andorra la Vella i Sant Julià durant pràcticament tres hores. A mida que l’impacte de la pintura ha anat minvant i que la intensitat circulatòria s’ha reduït, entre altres coses gràcies al pas alternatiu que s’ha disposat a la zona, la complicació viària ha anat baixant.

Per causes que s’hauran d’acabar d’aclarir, un petit camió ha perdut un palet carregat de pintura i això ha comportant que la calçada, just al pont rodó, quedés altament impregnada de pintura blanca. El pas dels primers cotxes ha comportat que s’hi deixessin unes roderes poc agraïdes en relació amb la seguretat vial. Tot plegat ha comportat els responsables de la bona marxa de la mobilitat -juntament amb serveis diversos com el COEX, el de circulació de Sant Julià o la policia- a aturar durant una bona estona el trànsit.

La incidència s’ha iniciat pocs minuts després de les 7 de la tarda, i encara passades les 10 de la nit els efectes de l’incident es deixaven notar, encara que la retenció ja era molt menor atès que ja hi havia establert un pas alternatiu amb l’asfalt força net -i s’hi anava treballant- que permetia anat equilibrant l’afluència viària. Però la primera hora i mitja, la retenció de baixada ha estat molt notable. Hi havia punts amb circulació gairebé aturada, especialment a la Marginada i en alguns trams de l’avinguda Tarragona.

Les roderes deixades pel pas dels cotxes damunt el vessament de pintura.
Les roderes deixades pel pas dels cotxes damunt el vessament de pintura.

Als efectes d’aquest incident -les autoritats ja tenen degudament controlat el titular causant del vessament i, a priori, la seva assegurança haurà d’obrar en conseqüència- s’hi ha afegit durant una estona retencions a proximitat de la frontera hispano-andorrana, amb la qual cosa la sortida del Principat pel riu Runer ha estat d’allò més costosa durant una bona estona. I encara bo que era avui, dijous, que s’hi arriba a succeir tot plegat a partir de demà, el caos hauria pogut estar encara molt més notable. Molt més.

 

Comentaris (1)

Trending