Veïns de Canillo i les poblacions de més al nord reclamen una solució als col·lapses diaris

Consideren que la situació va més enllà de l’alta afluència de visitants i creuen que cal millorar la gestió de la circulació

Retencions a Canillo, més amunt del nucli urbà, en direcció al centre del país.
Retencions a Canillo, més amunt del nucli urbà, en direcció al centre del país. ALTAVEU

Enèsim dia de col·lapses, gairebé a tot hora, de baixada del nord del país en direcció a Canillo. Travessar el nucli urbà canillenc esdevé un martiri dia rere dia. I els veïns d’aquesta parròquia i de les poblacions que queden més al nord comencen a estar farts de la situació. De fet, consideren que l’afluència de visitants, certament alta els darrers dies, no és l’únic problema i reclamen una solució als col·lapses diaris que des de fa jornades es repeteixen.

Aquest dilluns festiu i de sortida de turistes tant en direcció a França com sobretot cap a Espanya -ja es deixen notar en alguns moments certes retencions al centre de Sant Julià igual com al punt del migdia n’hi ha hagut en sentit centre del país i, de fet, s’han obert els dos carrils d’accés al país- el col·lapse s’ha tornat a deixar notar. I una cosa, indiquen els residents al país, és un dia puntual si s’és turista i, l’altra, haver de perdre llargues estones a la carretera per anar a treballar o acudir al centre del país a fer alguna gestió.

Tres agents de circulació han mirat de gestionar de la millor manera que han pogut i sabut la situació aquest dilluns festiu al migdia. Un dels funcionaris mirava de regular l’accés cap a la carretera del coll d’Ordino, on hi ha un dels taps producte de les maniobres que han de fer els busos que van cap al mirador del Roc del Quer i el pont tibetà. Aquest és un dels grans inconvenients nous. Els autobusos emprats són massa grans per poder maniobrar amb facilitat. I com que no és el cas, són un dels elements del conflicte.

Travessar el nucli urbà de Canillo és tota una odissea.

Relacionat

Tornen els problemes de trànsit per creuar Canillo i per accedir al Principat

Els altres dos urbans miraven d’ocupar-se dels passos de vianants, deixant-ne de facto només dos d’operatius dels quatre o cinc que hi ha en pocs metres al nucli urbà de Canillo. També aquest element és un factor que contribueix a alentir el trànsit i, en conseqüència, a generar embussos que habitualment, una vegada a l’altura de l’edifici Perecaus en direcció sud, ja sol regularitzar-se i es pot emprendre una marxa normal.

Per tot plegat, però, els veïns de la zona demanen a les autoritats implicades en la matèria, als diferents agents que poden intervenir en la situació, des del comú al departament de Mobilitat, que es busquin els mecanismes necessaris per evitar uns embussos que es podrien reeditar ben fàcilment a l’hivern, amb les cues que es generen per accedir a pistes. En principi, no caldrà fer compatible això amb les visites al pont tibetà. Si no hi ha canvi de plans, aquesta atracció deixa de ser operativa com a tal a partir del novembre.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending