Veïns de la Bartra demanen més mesures de protecció als vianants al pas de la general 2

Veuen necessària una barana que protegeixi la voravia i els laterals per on passen persones davant el risc de sortida de la via dels cotxes que, alerten, circulen a altes velocitats

El tram on els veïns demanen la barana.
El tram on els veïns demanen la barana.

Els veïns de la zona de la Bartra que travessa la carretera general 2 consideren que la zona no és encara prou segura per a vianants. Especialment per la manca d’una barana que protegeixi les voreres de possibles sortides de cotxes. Justament, això és el que s’ha reclamat en una carta enviada al comú d’Encamp per una de les comunitats de propietaris dels edificis de la zona. Des de la corporació, s’ha transmès la demanada a Govern, que és qui té la competència de fer aquesta actuació.

La zona, no es pot negar, és relativament complicada i conflictiva a nivell de mobilitat. Per un costat, hi ha dos carrils per sentit i els cotxes poden circular a una velocitat de fins a 70 quilòmetres per hora. De baixada, a més, hi ha un punt on es passa de dos a un carril. Alguns dels veïns consultats per Altaveu posen en relleu que molts cops hi ha situacions perilloses al tram i que “alguns cotxes passen molt ràpid”.

A aquest tram de la via hi ha un semàfor perquè els vianants puguin travessar la carretera. També un radar de tram, entre la rotonda de la boca est del túnel de les Dos Valires i l’entrada al de Ràdio Andorra. Alguns veïns, però, consideren que cal alguna actuació més.

I així s’ha fet arribar al comú d’Encamp, via una carta que es va enviar al comú el passat desembre. En ella es demanava “la instal·lació de dispositius de seguretat” al tram esmentat. Més concretament, es considera necessari una barana que protegeixi les zones de vorera, entre la rotonda de Valira Nova i el túnel de les Dos Valires. D’aquesta forma es reduiria el risc que algun cotxe pugui perdre el control i envair l’espai destinat als vianants.

El comú ha recollit la proposta, però cal tenir en compte que es tracta d’una carretera general. Per això, la competència per fer alguna actuació és de Govern. Així, s’ha optat per trametre la petició a l’executiu.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending