El túnel dels Tresponts entra en servei la setmana vinent per dotar de major seguretat l’Alt Urgell

El conseller català de Presidència i Territori assegura que els 35 milions que ha costat l’obra “estan molt ben invertits” i considera que crearà “noves oportunitats” per a la comarca

https://youtu.be/Is9e7jVOOX8

Desenes de persones, especialment veïns de diversos punts de l’Alt Urgell, i també el ministre de Territori, Víctor Filloy, acompanyant el seu homòleg català, el conseller de Presidència i Territori, Jordi Puigneró, han participat aquest dimecres al matí en la inauguració del túnel dels Tresponts, entre els termes municipals d’Organyà i Fígols i Alinyà. La infraestructura entrarà en servei la setmana vinent, probablement dilluns, i com ha dit Puigneró, permet “millorar la seguretat i crear noves oportunitats” a la comarca urgellenca.

El vial, de només 3,5 quilòmetres i 35 milions d’euros, és l’obra més important feta per la Generalitat els darrers temps en matèria d’infraestructura viària, com ha remarcat un Puigneró, que ha assegurat que els diners gastats són “una molt bona inversió”. El conseller ha explicat que malgrat que és un túnel curt, és altament important i, a nivell constructiu, molt complexe. Però la connectivitat i seguretat que suposa per als veïns de la zona i tots aquells que circulen per la C-14 és molt elevat.

Interior del túnel de Tresponts.

Relacionat

El túnel de Tresponts entra en servei amb un cost de 35,4 milions d'euros

Per una qüestió tècnica no serà fins la setmana vinent que no entri en servei el túnel. Aquest dimecres s’ha fet un passeig inaugural per l’interior de la galeria. Hi havia la immensa majoria de representants polítics del territori, amb els alcaldes d’Organyà, Celestí Vilà, i Fígols, Ignasi Finestres, al davant. Puigneró ha estat acompanyat per un dels seus antecessors en el càrrec, Josep Rull, el conseller que va posar en marxa les obres.

 

 

Comentaris (4)

Trending