El túnel de Tresponts entra en servei amb un cost de 35,4 milions d'euros

L'acte d'inauguració es fa aquest dimecres al matí i és la inversió més gran dels darrers anys pel que fa a infraestructures impulsades pel Govern català

Interior del túnel de Tresponts.
Interior del túnel de Tresponts. DELEGACIÓ DEL GOVERN ALT PIRINEU I ARAN

El túnel de Tresponts situat a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost (Alt Urgell) s'obrirà a la circulació la setmana vinent després de la inauguració que es farà a primera hora del matí. Amb la seva obertura s'evitarà el pas per un tram de carretera estret, amb revolts, i afectat per despreniments. El cost de l'obra és de 35,4 milions d'euros i els treballs van començar fa quatre anys i la previsió era que s'obrís el 2020.

El túnel de Tresponts ha estat la inversió més gran dels darrers anys pel que fa a infraestructures impulsades pel Govern català. El departament de Territori de la Generalitat va decidir tirar-lo endavant en resposta a la petició de diversos municipis de l'Alt Urgell, com ara Organyà, Coll de Nargó, Ribera d'Urgellet i la Seu d'Urgell, per donar una solució definitiva als constants despreniments de roques que hi ha al congost.

Alguns havien causat accidents greus en impactar amb vehicles que circulaven per una zona on hi sol haver un alt volum de trànsit, principalment amb origen o destí a Andorra. Paral·lelament a l'aprovació del projecte, també es va dur a terme la instal·lació de malles de grans dimensions per protegir la carretera de la caiguda de roques, en aquells punts del congost on aquest fet és més habitual.

La seva obertura la setmana vinent evitarà un tram amb revolts i estret amb un alt trànsit. La llargada d'1,3 kms. La inauguració anirà a càrrec el vicepresident de polítiques digitals i territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

Comentaris

Trending