El servei de bicicleta compartida arriba als 3.000 usuaris

Hi haurà parades virtuals i l'objectiu és proposar una millor oferta a les parròquies més poblades

Comentaris

Cèlia Vendrell, David Astrié, Sílvia Calvó i Josep Majoral a punt de provar les noves bicicletes.
Cèlia Vendrell, David Astrié, Sílvia Calvó i Josep Majoral a punt de provar les noves bicicletes. BRU NOYA

El servei de bicicleta compartida compta amb 3.000 usuaris, 700 d'ells en els darrers mesos. La dada s'ha facilitat aquest divendres en la presentació de les noves bicicletes i de millores en el servei com ara 55 nous models, més segurs iamb millores elèctriques.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó ha explicat que amb aquest acte "entra en vigor un conveni que es va firmar el passat mes d'agost entre els comuns d'Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany per reestructurar el servei de les bicicletes elèctriques compartides per concentrar-lo en els nuclis més habitats tot eliminant les parades de les parròquies més perifèriques". L'objectiu és oferir un millor servei a l'usuari amb noves bicicletes i parades virtuals, a banda de les físiques. Cada parròquia definirà les seves parades virtuals.

La nova bicicleta també incorpora un sistema que permet habilitar parades virtuals, més enllà de les 17 físiques que ja existeixen actualment. Aquesta situació suposarà una millora d’accessibilitat i flexibilitat per a tots els clients, habilitant sempre llocs senyalitzats on poder deixar les bicicletes de forma ordenada. A aquestes millores es sumen al fet que des de principis de setembre de
l’any anterior, els usuaris també van poder gaudir del servei de forma gratuïta seguint la mesura aprovada per Govern d’oferir la gratuïtat del transport públic

.Des dels inicis de Cicland, els usuaris han realitzat 26.185 trajectes i des de començament d’aquest any 2023 ja s’han efectuat 2.162 trajectes. Pel que fa a les parades més utilitzades, actualment les dues primeres es situen a Andorra la Vella al carrer de la Grau i a la plaça de la Rotonda, seguida per l’estació de l’avinguda del Consell de la Terra a Escaldes – Engordany.

"És un mitjà de transport que hem de continuar potenciant per complementar l'oferta del transport públic", ha dit Calvó. Durant l'acte, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha anunciat que la setmana vinent se signarà amb Govern per la construcció d'un carril bici entre la parròquia laurediana i la rotonda de la Margineda. Majoral ha defensat que la creació d’aquest carril bici entre les dues parròquies representa fer “un pas més cap a la mobilitat sostenible”. De fet, la parròquia laurediana és una de les que més hi ha apostat amb la introducció dels patinets elèctrics, un servei que també s’ha estès a altres punts del territori. A hores d’ara, però, no hi ha terminis sobre quan el carril pot ser una realitat. “L’important és signar el conveni el dia 23 i, a partir d’aquí, coordinar-nos i començar com abans millor”, ha apuntat Majoral.

Comentaris (9)

Trending