Un radar mòbil detecta 700 infraccions en dos mesos i mig a la desviació de Sant Julià

Govern i el comú lauredià presenten les noves mesures per reduïr la velocitat que inclouen tres aparells pedagògics per informar de la velocitat

Comentaris

El ministre Jordi Torres i el director de Mobilitat, Jaume Bonell amb els cònsols de Sant Julià.
El ministre Jordi Torres i el director de Mobilitat, Jaume Bonell amb els cònsols de Sant Julià. Altaveu

En dos mesos i mig s'han imposat 700 sancions per excés de velocitat a partir de les deteccions d'un radar mòbil instal·lat a la desviació de Sant Julià de Lòria, entre el carrer Isidre Valls i la rotonda de Fontaneda. Ho explicat aquest matí, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres durant la presentació de les noves mesures per reduïr la velocitat en aquest tram de la CG1. S'han instal·lat tres radars 'pedagògics' per informar els conductors de la velocitat a la qual circulen.

S'ha reforçat amb senyalització vertical i horitzontal la limitació a 50 kms/hora. Torres ha explicat que la idea és aplicar els radars pedagògics en altres punts.  "La setmana passada en la reunió de la Taula de Mobilitat, la parròquia de Canillo va manifestar la seva voluntat que si aquesta mesura funcionava que es pogués implantar un radar d'aquestes característiques a la zona del Canaro". El cost de les tres insta·lacions és de 6.000 euros.

"L'objectiu no és el de de recaptar. Des de la implantació de molts radars de tram, hi ha hagut una disminució de la velocitat i menys sancions. L'objectiu és pacificar el trànsit i estem conveçuts que, amb aquesta mesura, ho podrem fer". Els radars  detecten a través d'un làser la velocitat dels vehicles i apareix reflectida en uns panells

Les noves senyalitzacions impregnades a l'asfalt de l'avinguda Francesc Cairat.

Relacionat

Senyalitzacions a l’asfalt per conscienciar de la velocitat màxima al vial lauredià

Per altra banda, s'estan tornant a enganxar alguns dels rètols a la calçada de l'avinguda Francesc Cairat amb el senyal de velocitat limitada a 50 quilòmetres l’hora impregnats a l’asfalt. S'havien adherit amb termofusió però la baixa de temperatures amb l'asfalt fred ha provocat que alguns no quedessin ben enganxats.

El ministre també ha confirmat que en el pressupost 2021 hi haurà una partida destinada al recinte multifuncional i que la Llei de contractació pública entrarà a tràmit parlamentari a finals d'aquest mes.

 

Comentaris (2)

Trending