Punt i final a la prova pilot d’un sol dia sense que millorin les cues a Canillo

El comú i Mobilitat valoraran la setmana que ve el pas per l’interior de l’aparcament del Prat del Riu amb el convenciment que no ha resolt els problemes de trànsit però, en canvi, sí que n’ha afegit de nous

Vehicles durant la prova pilot a Canillo.
Vehicles durant la prova pilot a Canillo.

La prova pilot per alleugerar el trànsit que s’ha iniciat aquest matí a Canillo s’ha finalitzat, durant així menys d’un dia. El que s’havia plantejat, conjuntament entre el comú i Mobilitat, redirigia els vehicles per l’aparcament del Prat del Riu. La setmana que ve, però, s’haurà de fer reflexió i valorar una mesura que no ha resolt els problemes de trànsit que s’han repetit els darrers dies. Més aviat al contrari, n’ha afegit de nous.

No ha calgut que durés un dia sencer per veure que la prova pilot engegada a Canillo no acabava de quallar. Segons indiquen fonts comunals, el trànsit ha estat inferior al llarg d’aquest divendres, però els problemes han estat lluny de solucionar-se. De fet, i segons asseguren veïns de la zona, n’ha creat de nous. Un d’ells ha estat el fet que els camions i els autobusos superen l’alçada màxima per passar pel Prat del Riu, que és per on s’ha desviat la gent. Per tant, s’ha hagut d’obrir la carretera general constantment perquè hi circulessin. Això ha creat embussos afegits.

FagufQpXgAEhl t

Relacionat

L’inici de la prova pilot no redueix les cues a Canillo

Així mateix, el fet que s’hagi decidit no continuar amb la prova pilot durant el cap de setmana, segons indiquen des del comú, és que el flux de vehicles és diferent. Molts més turistes, però menys residents i treballadors. També els horaris de més afluència varien, per tant, no haurien de coincidir uns amb els altres, tal com ha passat de dilluns a divendres.

En definitiva, aquesta prova pilot no ha estat concloent i no ha servit per trobar una solució als problemes que s’han viscut cada dia a Canillo per poder-lo travessar. Ara, i a partir de la setmana vinent, el comú i Mobilitat asseguren que buscaran alternatives i es treballarà amb allò que s’ha recollit durant les hores en què aquest pas alternatiu ha estat actiu. D’aquesta manera, a més, s’espera observar i extreure una sèrie de millores per tal de preparar-se de cara a l’hivern.

 

 

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending