El PS indaga sobre els estudis per millorar la mobilitat interna i externa d’Andorra

La consellera general Susanna Vela ha tramitat una demanda d’informació amb què vol accedir, entre altres documents, al treball encarregat el maig del 2021

Susanna Vela, consellera socialdemòcrata.
Susanna Vela, consellera socialdemòcrata. PS

El grup parlamentari socialdemòcrata vol tenir més informació sobre els estudis que s’estan fent per millorar la mobilitat externa del Principat. Aquest és l’objectiu de la demanda d’informació que ha tramitat la consellera general Susanna Vela. En concret, ha sol·licitat tenir accés als treballs sobre la xarxa andorrana i el desenclavament del país adjudicats al maig del 2021 sota el títol de ‘Nou paradigma de la mobilitat interna i externa’.

Així, la parlamentària escaldenca demana la informació relativa als treballs de redacció de l’assistència tècnica per a l’anàlisi i l’estudi de les possibilitats d’obertura de la xarxa andorrana, incloent una matriu de punts forts i dèbils (DAFO) de la mobilitat interna i externa, que serveixi de síntesi i conclusió de les reunions mantingudes amb les entitats representants dels actors turístic, comercial i econòmic del país.

Igualment, Vela sol·licita l’anàlisi dels projectes vinculats, directament o indirecta, pròxims a Andorra que tinguin com a objectiu la connexió entre els dos països veïns i amb possibilitats de travessar el Principat. També vol poder mirar els treballs sobre la millora de les connexions terrestres amb Espanya.

Alhora, es demana l’estudi de la viabilitat econòmica de cadascuna de les propostes i la proposta de conclusions de l’estudi ‘Nou Paradigma de la mobilitat interna i externa’ -segons el Plec de bases núm. 1998- adjudicat el maig del 2021 a Suport Enginyers Consultors, Doymo, i els senyors Àngel López Rodríguez i Joan Torres Carol per un preu de 78.400 euros.

Comentaris

Trending