La pròxima campanya de ‘Missió Zero Accidents’ incidirà en les distraccions al volant

Des de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) lamenten que amb les accions de prevenció no n'hi hagi prou com es constata amb l'increment de gairebé el 40% de les sancions per conduir sota els efectes de l'alcohol i drogues l'any 2021 i amb l'accident mortal de la Margineda

Comentaris

Acció formativa de la campanya 'Missió zero accidents'.
Acció formativa de la campanya 'Missió zero accidents'. ACA

L'Automòbil Club d'Andorra (ACA) dedicarà la pròxima campanya de 'Missió Zero Accidents' a les distraccions al volant, com per exemple, l'ús del mòbil. La campanya es difondrà a finals del mes d'octubre o a principis del de novembre i a diferència de les altres es farà en col·laboració amb el ministeri de Territori i Habitatge. Fins ara s'havia dut a terme amb el de Presidència, Economia i Empresa.

Des de l'entitat lamenten que amb les accions de prevenció no n'hi hagi prou com es constata amb l'increment de gairebé el 40% de les sancions per conduir sota els efectes de l'alcohol i drogues l'any 2021 i amb l'accident mortal de la Margineda. Tot i les accions que es fan encara hi ha conductors que agafen el vehicle després d'haver consumit drogues o alcohol. Aquest fet queda comprovat amb l'increment de gairebé el 40% de les sancions per aquests dos casos durant l'any 2021.

La campanya 'Missió Zero Accidents' no només pretén reduir a zero la mortalitat a les carreteres del país, sinó també incidir en tots aquells col·lectius que, d'una manera o altra, s'exposen directament a la via pública.

El projecte es va iniciar el 2019 i el de l'any passat va posar l’accent en la reducció dels atropellaments. Segons un estudi de la Comissió Europea, el 21% de les víctimes d’accidents de trànsit a Europa són vianants, dels quals una gran part són majors de 65 anys. 

Comentaris

Trending