Prat de la Creu: una jornada amb el mateix ‘caos’ que els dies precedents o potser menys

El temor a què el tall del sentit Sant Julià del cèntric carrer d’Andorra la Vell col·lapsés tot el centre del país ha fet que els conductors hagin adoptat mesures alternatives des del primer moment, i sols en un parell de pics del dia hi ha hagut retencions serioses

Confluència de Prat de la Creu amb Vilanova a l'altura de la rotonda on s'han de fer ara les obres més importants.
Confluència de Prat de la Creu amb Vilanova a l'altura de la rotonda on s'han de fer ara les obres més importants. Toni Solanelles

La primera jornada, de les previsibles vint, que el carrer Prat de la Creu serà d’un sol sentit, el que va en direcció a Escaldes, s’ha salvat francament bé. O aquesta és la sensació que tenen tots els operadors viaris. Malgrat que el comú oficialment no farà un balanç primer fins aquest dimecres, amb el que es treballa és amb el fet que no hi ha hagut més inconvenients o dificultats que en les jornades prèvies. De fet, la sensació, i és un fet subjectiu, és que potser hi ha hagut menys ‘caos’, segons que han exposat algunes fonts.

El comú volia deixar passar almenys 24 hores abans d’analitzar com ha funcionat el dispositiu. Aquest dimarts, primer dia d’un tall que ha d’arribar fins al 28 de novembre, hi ha hagut un parell de moments crítics. Però no molt especialment. El que potser més s’ha apreciat és el que hi ha hagut al tomb de l’entrada a les escoles, a l’avinguda Meritxell amb la confluència amb el carrer Bisbe Iglesias. També hi ha hagut moments puntuals de retenció per la tarda. Però el carrer Prat de la Creu en sí, ha operat amb certa fluïdesa.

A la rotonda de Govern cal tirar obligatòriament cap a Prat de la Creu en direcció a Escaldes.

Relacionat

El dispositiu de Prat de la Creu en sentit únic per les obres es posa en marxa amb relativa fluïdesa

Els gestors de la mobilitat consultats han explicat que molt probablement, el temor a què el tall del sentit Sant Julià del cèntric carrer d’Andorra la Vell col·lapsés tot el centre del país ha fet que els conductors hagin adoptat mesures alternatives des del primer moment i això ha evitat conseqüències greus com les que, encara que amb la veu baixa, s’esperaven. Ara el repte és que no hi hagi un relaxament, que les obres avancin el més ràpid possible i que els conductors continuïn pacients i actius en la recerca d’alternatives.

Comentaris (4)

Trending