Polèmica per les dimensions d’uns passos de vianants elevats a la recta de la Margineda

El comú ha hagut de desfer les bandes rugoses que ja estaven en servei en els carrils de baixada perquè el desnivell era fins i tot perillós per als vehicles de gran tonatge com poden ser els busos

Treballs en un pas de vianants elevat a la recta de la Margineda.
Treballs en un pas de vianants elevat a la recta de la Margineda.

La construcció d’uns passos de vianants alçats a l’avinguda d’Enclar, a la popularment coneguda com a recta de la Margineda, està causant una notable revolada. Tant és així, que vista la perillositat que estaven causant les primeres bandes rugoses que ja s’havien situat en els carrils de baixada, aquest matí s’han hagut d’iniciar treballs per desfer-les i rebaixar-ne el desnivell, per fixar-lo igual com s’han fet els passos en sentit ascendent.

Les dimensions dels passos elevats eren tals, que els darrers dies s’havien convertit en un autèntic perill, més enllà de ser una amenaça pels automòbils. Si els passos esdevenien tot un problema pels turismes, pels vehicles de gran tonatge s’havien convertit en una prova de risc. Els autobusos, per exemple, havien de parar en sec, posant en risc la seguretat dels ocupants si hi havia una mínima badada que feia que el conductor hagués de frenar amb una mica més d’intensitat que no pas si preveia l’arribada de l’alça amb suficient antel·lació.

WhatsApp Image 2022 12 07 at 09.41.59 (2)

Vista la perillositat amb què s’havien convertit aquestes bandes rugoses, aquest matí operaris contractats pel comú de la capital havien ja desfet els passos construïts en sentit descendent i s’anivellaran als que s’han ubicat en sentit ascendent, fent rampes més suaus tant de pujada a la plataforma asfàltica com de baixada. Així es pretén minimitzar l’impacte que hi havia fins ara.

WhatsApp Image 2022 12 07 at 09.41.59 (1)

Alhora, molts conductors han reclamat que es fixi una norma clara que obligui les administracions, en cas de voler posar bandes rugoses a la via, a complir uns desnivells concrets. En aquest sentit, alguns dels consultats, han recordat allò que estableixen els mecanismes legals, per exemple, a França, on s’estableix que “els reductors de velocitat, segons la norma, no han de superar els 10 centímetres d’alçada. De llargada, els descensos de velocitat són generalment de 4 metres. Els reductors de velocitat de tipus trapezoïdal estan formats per dos pendents d'1 a 1,4 metres i un altiplà de 2,50 a 4 metres (fins a un 5%).”

Comentaris (32)

Trending