Les obres del túnel de Tresponts entren a la recta final amb el revestiment de la galeria

Aquesta setmana s'ha iniciat el muntatge del carro que ha de dur a terme els treballs i que obliga a fer circulació alternativa

Treballs de muntatge del carro.
Treballs de muntatge del carro. Territori

Aquesta setmana han començat les obres de revestiment de la galeria del túnel de Tresponts. Dilluns es va iniciar el muntatge del carro que ha de dur a terme els treballs. És l'obra més important que està efectuant el govern català pel seu pressupost i per la seva complexitat.

Aquestes obres comportaren noves afectacions de trànsit fins divendres. S'hi dona pas alternatiu mitjançant una regulació amb semàfors. La nova infraestructura s'emmarca en les obres de condicionament d'aquest tram de la C-14 que està portant a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat de Catalunya, i que suposen una inversió de més de 35 milions d'euros. Abasten un tram de tres quilòmetres entre la sortida d'Organyà i el túnel de Montant de Tost.

L'actuació consisteix en l'eixamplament de la carretera i la millora del seu traçat per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. El futur túnel de Tresponts, d'1,3 quilòmetres de longitud, permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós d'aquesta via. La previsió és que la infraestructura entri en funcionament el pròxim mes de desembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending