Les obres a la carretera de França deixaran per al record els 60 talls en 40 anys per allaus a l'H2

Un informe detalla que una dotzena d'ells van tenir lloc estan la RN320 oberta a la circulació

Comentaris

Una allau al corredor H2 l'hivern del 2005.
Una allau al corredor H2 l'hivern del 2005. PGHM Ariège

El cinquè Diàleg Transfronterer entre França i Andorra es va tancar amb l'acord per a la construcció d'una galeria per aturar les allaus al corredor H2.  Un informe detalla que han tingut lloc 60 allaus en els darrers 40 anys, i que una dotzena han baixat amb la carretera oberta a la circulació.

L'informe (veure document adjunt) justifica la construcció de la galeria i l'aprova a nivell d'impacte mediambiental amb la finalitat de fer més segur l'accés a Andorra. Els treballs, segons ha confirmat el cap de Govern Xavier Espot, es faran finalment en dos estius i no en tres com estava previst. L'obra s'emportarà una bona part dels 21 milions d'euros del total.

Els treballs consistiran en la creació d’una galeria d’uns 300 metres just abans de l’entrada al túnel de Pimorent per la boca nord, la creació d’àrees de carenatge al costat de la carretera i la col·locació de xarxes de retenció per evitar la caiguda de blocs rocosos, començarien ja el 2023 i es portarien a terme en dos estius i no en tres com es preveia inicialment.

Altres zones d'allaus com l'H4 ja han estat resoltes i n'hi algunes menys perilloses com són l’H19-20-22 i el PA13, PE32 i el PE9, a les zones de Porta i Porte Puymorens. A banda, de la seguretat es continua treballant per escurçar el temps del trajecte entre Tolosa i Andorra. Una de les prioritats és la construcció d'una desviació a Tarascon. 

Documents

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending