Nevada moderada, especialment a la zona est, amb afectació als trams més elevats de la xarxa viària

Mobilitat activa la fase groga a la general 2 a partir d’Incles i per accedir a les pistes de Pal i Arcalís per unes precipitacions que es podrien intensificar a partir del migdia

La neu ha caigut amb relativa força a Encamp.
La neu ha caigut amb relativa força a Encamp.

El temporal de pluja, neu i vent que està afectant Catalunya també ha arribat a Andorra. Fins i tot abans del que es preveia, les precipitacions han arribat al país, especialment a la zona est. I la forta davallada de temperatures provoca que siguin de neu, tot i que per ara moderada. Això sí, ja ha obligat a activar la fase groga -és a dir, obligació de circular amb equipaments especials- a alguns trams de la xarxa viària del país.

Tot té el seu origen en una borrasca que s’ha format al Mediterrani, alimentada per aire fred. Aquest dimarts s’espera que sigui el dia fort, amb especial afectació a Catalunya. A Andorra, però, també ha arribat. Ho fa principalment per l’est i la baixada de temperatures fa que la precipitació, per ara moderada, sigui en forma de neu. Això sí, a totes les cotes.

De moment, són nevades febles, però des del servei meteorològic s’avisa que poden intensificar-se a partir del migdia. S’espera que als cims de la zona est es pugui arribar a acumular fins a cinc centímetres.

Això sí, la situació afecta la xarxa viària. Mobilitat informa que és obligatori circular amb equipaments especial a diferents trams: la general 2 a partir d’Incles, la 3 per accedir a Arcalís i la 4 des de Pal.

Nevada a l'estació d'autobusos.
Nevada a l'estació d'autobusos.

Etiquetes

Comentaris

Trending