Una manifestació de docents dificulta el trànsit a la rotonda de l’N-145 a l’entrada de la Seu

Prop de mig centenar de mestres tallen la circulació en un acte de protesta per la decisió de la conselleria d’Educació d’iniciar el curs escolar abans del que era habitual a Catalunya

Acció de protesta al mig de la via.
Acció de protesta al mig de la via.

Prop de mig centenar de docents es manifesten a la Seu i han arribat fins a la rotonda on s’inicia l’N-145 de camí cap a Andorra, amb la qual cosa està dificultant el pas d’aquells vehicles que volen accedir al Principat o sortir-ne. Els mestres protesten contra la decisió de la conselleria d’Educació d’avançar el proper curs escolar, el 2022-2023, al 5 de setembre.

Durant una estona la circulació ha estat totalment tallada, afectant nombrosos cotxes que pretenien anar o bé cap a Lleida o bé cap al túnel del Cadí. També, evidentment, aquells conductors que es dirigien cap a Andorra. Amb la supervisió d’agents de mossos d’esquadra s’està mirant de fer passar els vehicles pel lateral per intentar minimitzar l’impacte de l’acció reivindicativa.

Els mestres lamenten que s’hagi imposat un calendari escolar que consideren que va en contra de la qualitat educativa. Per això hi ha convocades cinc jornades de vaga -tots els dies lectius d’aquesta setmana- que van acompanyades d’accions de protesta com la que es viu aquest matí a la Seu d’Urgell.

Comentaris (6)

Trending