Inquietud a Sant Julià pels efectes del dispositiu per agilitzar el trànsit pel pont de la Mercé

Mobilitat aplicarà el mateix sistema que els darrers mesos, però es tem que la coincidència amb la Vila Medieval, que obliga a tallar Verge de Canòlich, l’acabi fent ineficaç i provoqui encara més complicacions de circulació

Es preveu que el trànsit pugui ser complicat els pròxims dies a Sant Julià.
Es preveu que el trànsit pugui ser complicat els pròxims dies a Sant Julià. MOBILITAT

El cap de setmana coincideix amb la celebració a Barcelona de la Mercé. Per tant, divendres és festiu a la ciutat comtal i això fa preveure que molts barcelonins pugui aprofitar per pujar a Andorra. Davant aquesta estimació i la possibilitat que hi hagi trànsit dens d’entrada al país, Mobilitat ha anunciat que activarà el dispositiu especial per creuar Sant Julià. Alguns residents al poble, però, temen que aquest no sigui prou efectiu i pugui generar complicacions, ja que coincideix amb la Vila Medieval, que fa que Verge de Canòlich estigui tallada.

Des de l’agència es preveu que l’afluència de vehicles que entrin al país pugui ser especialment intensa tant aquest divendres com dissabte. Per això, s’ha optat per activar el dispositiu especial a la carretera general 1, a l’altura de Francesc  Cairat amb l’objectiu de “descongestionar la circulació i millorar la mobilitat de veïns”.

Així, s’habilitarà un doble carril de pujada, mitjançant la col·locació de cons entre l'encreuament amb el carrer Isidre Valls i la plaça Laurèdia. A aquest darrer punt, agents de circulació distribuiran el trànsit en sentit nord pel túnel de la Tàpia i el centre de la vila. Pel que fa al trànsit en sentit sud, si volen accedir a Isidre Valls, hauran de desviar-se fins a la rotonda de Fontaneda i girar.

El dispositiu ha funcionat correctament al llarg dels darrers mesos. Ara, però, hi ha un aspecte que preocupa alguns veïns: el fet que coincideixi amb la celebració de la tradicional Vila Medieval de Sant Julià. La fira ocupa l’avinguda Verge de Canòlich i, per tant, talla una de les vies de mobilitat dins del poble. Es tem que això pugui fer ineficaç el sistema implementat des de mobilitat i que, en comptes d’agilitzar la circulació, pugui generar encara més complicacions.

Comentaris (3)

Trending