La campanya ha estat presentada aquest divendres, dia d’inici, pel secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i pel director d’Energia i Transports, Carles Miquel. En total, s’han creat sis càpsules que es distribuiran per diferents mitjans fins al 8 de setembre, una època, remarquen, de molts desplaçaments, tan interns com cap a l’exterior.
“Ens centrem en el després de l’accident, en el que ha de viure la família i els coneguts de la persona que ha mort”, ha comentat Forné, tot indicant que “apel·lem a la consciència de les persones ara que venen les vacances”. Per la seva banda, Miquel ha posat en relleu que per a Mobilitat es tracta d’una campanya “d’importància crucial perquè parlem d’un període de l’any en el qual hi ha molts desplaçaments”. Per exemple, només al juliol se n’esperen 400.000.
Miquel ha remarcat que des de fa temps la intenció és buscar que a les carreteres andorranes no hi hagi víctimes mortals. “L’objectiu segueix sent el zero”, ha afirmat. Sobre les dades anuals, ha lamentat que, fins ara, enguany ja s’han produït dues defuncions per sinistres a la xarxa viària.
En canvi, el nombre concret d’accidents, 183, està per sota de la mitjana d’altres anys. “Sabem que a l’estiu poden créixer”, ha alertat, tot i que s’ha mostrat confiat a poder mantenir després d’aquests mesos unes xifres encara reduïdes en comparació a anys anteriors.
En aquesta fita ha d’ajudar la campanya iniciada ara. Entre altres aspectes, s’incideix en el perill que comporta conduir si s’ha pres drogues o alcohol, fer-ho per sobre de la velocitat màxima permesa o fent servir el telèfon mòbil o altres aparells similars. Justament, moltes d’aquestes conductes se sancionen ara més durament a partir de l’entrada en vigor del nou codi de circulació. “Està funcionant bé”, ha manifestat Forné.
Comentaris