Govern activa una plataforma per fomentar els desplaçaments en cotxe compartit

La web respon a dos mandats del Consell General i persegueix com a objectiu la reducció de l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle

Carles Miquel amb la tècnica de l'oficina, Anna Boneta.
Carles Miquel amb la tècnica de l'oficina, Anna Boneta. G. P.

Govern ha activat aquest dimarts la nova plataforma web que permetrà posar en contacte ciutadans per fomentar l’ús compartit de vehicles particulars. És a dir, qui tingui cotxe podrà oferir els desplaçaments que hagi de fer -tant interns com externs- a altres usuaris que no en disposin. D’aquesta forma, es confia que es pugui reduir les emissions de gasos que provoquen l’efecte hivernacle en la mobilitat del Principat.

La nova web s’ha posat en marxa i sorgeix, segons ha explicat el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, de “dos mandats del Consell General”. En concret, per un costat, de la declaració d’emergència climàtica. Per l’altra, de l’acord de joves. En tots dos casos hi havia un punt que demanava a Govern la creació d’una plataforma per promoure l’ús del vehicle compartit.

“L’objectiu és optimitzar els desplaçaments”, ha explicat Miquel, tot recordant que, actualment, la mobilitat suposa un 50% de les emissions de gasos al país. I la interna suposa un 15%. Per això, es considera important reduir el nombre de trajectes que es fan amb “una eina que se suma a les que ja hem anat implementant al llarg dels darrers anys”.

La web ja inclou determinats punts per marcar origen i destí, tot i que també hi ha la possibilitat de posar altres. Fins i tot de fora. I és que no es limita als viatges interns, sinó que també es pugui proposar trajectes cap a l’estranger. El que no es fixa és el preu. Això s’ha volgut deixar a l’acord lliure entre els usuaris.

“Vam tenir discussió sobre aquest punt. Al final, vam decidir no incloure-ho. Si hi hagués demanda per fer-ho es podria introduir de forma àgil, però, per ara, hem deixat aquesta lliure elecció”, ha comentat Miquel.

El director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic no ha volgut marcar-se cap fita concreta amb la plataforma. “Com a objectiu volem la utilització més gran possible”, ha comentat. També ha indicat que l’actual web “és tot just una primera versió i pot evolucionar”, incorporant noves funcionalitats de cara al futur.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending