L’excés de velocitat i no haver passat la ITV, les infraccions més habituals entre els motoristes

La policia va controlar del 16 al 19 d’agost fins a 464 usuaris d’aquests vehicles en el marc d’una campanya específica i va imposar sancions a una seixantena

Un control rutinari de la policia.
Un control rutinari de la policia. ARXIU

La campanya de circulació específicament dirigida als motoristes que la policia va dur a terme entre el 16 i el 29 d’agost s’ha saldat amb 60 sancions, segons s’ha informat des del mateix cos d’ordre. Al llarg d’aquests dies, es van fer fins a 464 controls. L’excés de velocitat i circular sense un distintiu acreditatiu d’haver superat l’ITV van ser les infraccions més comunes.

La campanya es va dur a terme durant dues setmanes i tenia com a objectiu incidir i conscienciar en la necessitat que aquests vehicles han de circular amb bones condicions tècniques. També es volia posar el focus en els comportaments imprudents d’alguns usuaris.

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.

Relacionat

La policia farà una campanya de control de motocicletes

Al llarg d’aquests dies, s’han controlat 464 conductors i s’han acabat posant sancions a una seixantena. És a dir, al 12,93% del total.

Les infraccions detectades es divideixen en dos àmbits. Pel que fa a aquelles que tenen relació amb deficiències tècniques o administratives, van suposar fins a 32 multes. La més comuna, amb 15, era circular sense el distintiu d’haver superat la Inspecció Tècnica de Vehicles. Nou més van ser per no presentar el rebut de l’assegurança, tot i que tenir-lo.

28 multes més es van deure a infraccions del codi de circulació. Dotze d’aquestes van ser per excés de velocitat i deu per no respectar la senyalització horitzontal de les vies. També es va castigar cinc persones per avançaments no permesos.

A més, s’ha imposat altres sancions alienes als punts en els quals es focalitzava la campanya, com ara conduir produint un soroll excessiu (3) o begut (2).

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending