L'esperada massiva entrada de visitants espanyols queda en un no-res

El primer dia de l'obertura de la frontera ha estat sorprenentment tranquil i amb una circulació molt fluida

Imatge del punt duaner passades les 11 del matí d'aquest diumenge, sense pràcticament trànsit.
Imatge del punt duaner passades les 11 del matí d'aquest diumenge, sense pràcticament trànsit. Bru Noya

Al contrari del que va passar el primer dia de la reobertura de la frontera del Pas de la Casa amb l'entrada massiva de visitants francesos per comprar, aquest diumenge ha estat tranquil al riu Runer. La circulació ha estat molt fluida i sense retencions. Tampoc hi ha hagut cues per sortir d'Andorra com va passar el dissabte on els conductors van trigar molta estona per cobrir el trajecte entre el Punt de Trobada i la duana.

Mobilitat i els agents de circulació estaven en alerta davant una gran entrada de vehicles tenint en compte que és un dia festiu i que la frontera estava tancada des de fa quasi tres mesos a causa de la pandèmia. Fins i tot alguns establiments havien ajornat la seva reobertura esperant l'arribada dels visitants del sud com un revulsiu semblant al de la població encampadana del Pas de la Casa amb cues quilomètriques i l'entrada durant alguns dies d'uns 5.000 vehicles. Altres comerços que no obren normalment el diumenge havien obert aquest amb l'atractiu de les rebaixes i les gasolineres esperaven un augment considerable de feina tenint en compte el diferencial de preu.

Així i mentre avançava el matí, la sorpresa anava creixent perquè no només no pujava l'entrada de vehicles sinó que anava disminuint amb el pas de les hores en un dia de sol i una agradable temperatura. Ara l'esperança per comerciants, restauradors i hotelers és el pròxim cap de setmana i sobretot l'inici del mes de juliol amb les vacances de part de la població. I l'increment d'obertura de fronteres internacionals.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending