Els dos nous radars de tram a la C-14 entre Bassella i Ponts es posen en marxa aquest divendres

Regularà uns 9,5 quilòmetres de la carretera, amb un límit de velocitat de 90 per hora, on els darrers anys s’han registrat 47 accidents amb vuit víctimes mortals

El nou ràdar de tram estarà en funcionament divendres.
El nou ràdar de tram estarà en funcionament divendres. SCT

Aquest divendres entraran en funcionament els nous radars de tram a la C-14, entre Ponts i Bassella. Els cinemòmetres controlaran la velocitat dels vehicles que circulin en els dos sentits de la marxa, en una via on hi ha una limitació de 90 quilòmetres per hora. Es tracta d’un punt de la xarxa viària lleidatana on els darrers anys s’han registrat importants accidents de trànsit, alguns dels quals amb víctimes mortals.

Els nous aparells vigilaran un tram de la C-14 que va entre els quilòmetres 124,795 i el 134,3 en sentit nord i entre el 134,3 i el 124,8 en sentit sud.. És a dir, 9,5 quilòmetres aproximadament de recorregut. Un tram on el límit màxim de velocitat permès és de 90 quilòmetres per hora.

Es tracta d’una zona de la carretera especialment conflictiva. Des del Servei Català del Trànsit s’ha recordat que, des de l’any 2017, s’han produït 47 sinistres amb ferits, dels quals 15 de gravetat i 8 víctimes mortals.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim permès. El seu objectiu és prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Comentaris (3)

Trending