Els controls de policia pel transport dels infants provoquen importants cues

Les retencions més grans han tingut lloc a Escaldes-Engordany i a Ordino, i el trànsit ha estat molt dens a la Massana i a lea avingudes Salou i Tarragona d'Andorra la Vella

Comentaris

Imatge d'arxiu d'unn control de policia.
Imatge d'arxiu d'unn control de policia. Altaveu

Els controls de policia per controlar el transport dels infants a les escoles ha provocat cues important aquest dijous al matí.  Els problemes s'han concentrat a Escaldes- Engordany i a Ordino. Els conductors que circulaven des d'Encamp en sentit Escaldes s'ha trobat aturats més amunt d'un hotel i concessionari de vehicles. En el cas d'Ordino hi ha hagut retencions fins a la cruïlla d'Ansalonga i més enllà de la Clota Verda.

La circulació ha estat molt complicada a primera hora del matí d'aquest dijous. Hi ha hagut cues d'entrada a la Massana, a la carretera general 3 en sentit sud i també a la sortida d'aquesta parròquia en el mateix sentut. Hi ha hagut retencions a les avingudes Tarragona i Salou d'Andorra la Vella en sentit sud. A partit de les deu del matí la situació s'ha anat normalitzant.

La campanya de la policia va començar dimecres coincidint amb l'inici del curs escolar i amb la voluntat de conscienciar els pares de la importància de transportar correctament els infants menors als centres escolars, i detectar el transport incorrecte dels infants i sancionar aquelles conductes imprudents dels conductors. La campanya està emmarcada en el pla d’actuació per tal de disminuir l’accidentalitat. La iniciativa va adreçada tant als conductors particulars com als vehicles de transport escolar. En aquest segon cas, els agents incidiran especialment es aspectes com el fet de deixar en marxa el motor, inspeccions tècniques, estat dels pneumàtics, el nombre de passatgers màxims autoritzats i els que viatgin drets.

Entre els articles del Codi de circulació que es tindran en compte de cara a aquesta campanya de control s’incidirà en els relatius a aspectes com ara deixar estacionat el vehicle amb el motor en marxa, transportar més persones de les previstes segons les places dels vehicles, transportar infants de menys de deu anys a les places davanteres dels vehicles i transportar persones a llocs imprevistos de forma indeguda. 

Etiquetes

Comentaris

Trending