El consell de ministres francès aprova el projecte de llei per a la millora dels accessos a Andorra

El text autoritza el conveni entre els dos països per les obres a la xarxa viària i ara només queda el vistiplau de l'Assemblea Nacional

Reunió setmanal del consell de ministres francès.
Reunió setmanal del consell de ministres francès. Élysée.fr

La millora de la RN 116 des de Prades, una de les carreteres més transitades per accedir a Andorra des de França ha fet un altre pas endavant amb l'aprovació per part del consell de ministres francès del conveni entre els dos països per les obres de remodelació. El text ha de superar el darrer tràmit que és el de l'Assemblea Nacional i també inclou les carreteres nacionals 20, 320 i 22.

El mes d'abril del 2022, l'aleshores primer ministre francès, Jean Castex i el cap de Govern, Xavier Espot van signar l'acord per millorar les carreteres nacionals d'accés a Andorra. El pressupost és de 18 milions d'euros, dels quals el Principat n'aporta sis.

L’eix format per les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22 constitueix la principal via de circulació entre el Principat d’Andorra i el litoral mediterrani francès. Situat en gran part en zona de muntanya, és un itinerari particularment sensible als riscos naturals –especialment els despreniments de blocs rocosos i d’esllavissades– i als fenòmens climàtics.

Els treballs garantiran la seguretat d’aquestes vies de circulació entre Andorra i França, davant d’aquests riscos, i limitar el tancament durant el període hivernal. En les zones de més risc, preveu particularment la instal·lació de dispositius de prevenció d’esllavissades i de despreniments rocosos, de para-allaus, i de treballs d’estabilització de la carretera nacional 22 propera a Andorra.

 

Comentaris (1)

Trending