El COEX neteja 6.000 kms de carretera i recull quatre tones de deixalles en el primer semestre

El ministre de Territori Habitatge, Víctor Filloy ha dit que "és una feina essencial i que cal visualitzar"

Comentaris

Tasques de neteja aquest dilluns a la carretera d'Engolasters.
Tasques de neteja aquest dilluns a la carretera d'Engolasters. SFGA/J.A.VILADOT

El COEX ha netejat  més de 6.000 kms de carreteres durant el primer semestre d'aquest any. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha dit que "és una feina essencial i que cal visualitzar. És necessària per a garantir la seguretat viària".  S'estructura en tres etapes:  la neteja dels vorals, el segat de sota de les baranes i l'escombrat de les calçades de les carreteres generals i secundàries. El país està dividit en tres zones amb una brigada a cada una.

La tasca ha estat més difícil aquest any a causa de les tempestes i de les esllavissades com les de Bixessarri. "El fet que les carreteres estiguin netes és fruit de la feina de molts treballadors públics i de moltes hores de neteja", ha dit el ministre. També s'efectua la recollida de deixalles que hi ha als vorals i ja se n'han retirat quatre tones. El COEX també actua en situacions d'emergència com poden ser accidents o vessaments d'oli. Durant aquest any ja ha fet una cinquantena d'intervencions per deixar la carretera neta i transitable el més ràpidament possible.

Pel que fa als treballs de segat, Filloy ha destacat que es tracta d’una activitat indispensable per poder garantir la circulació segura per la xarxa viària de carreteres del país. La totalitat de dallat d’herba de la xarxa de carreteres generals aquest primer semestre ha estat de 240 quilòmetres, donant cobertura a tota la xarxa viària general d’Andorra. En el cas de les carreteres secundàries, fins a la data la totalitat de dallat d’herba és de 397 quilòmetres, donant cobertura a tota la xarxa viària secundària.

Sobre l’escombrat de carreteres ha explicat que les actuacions amb aspiració a la xarxa de carreteres generals han recorregut 1.985 quilòmetres, mentre que l’escombrat amb raspall frontal a la xarxa de carreteres secundàries ha passat per 2.108 quilòmetres. Les actuacions de neteja de carreteres amb la cuba d’aigua han passat per 1.056 quilòmetres.

Finalment, el ministre ha fet referència als treballs de recollida selectiva i neteja de carreteres, que comprenen activitats que com la neteja, retirada i transport de les deixalles de les calçades, voreres, cunetes i talussos de les carreteres. S’ha realitzat una recollida selectiva i neteja en 2.614 quilòmetres de carretera,

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending