Campanya a l’accés a França per informar de les sancions per no dur equipaments especials

A partit de l'1 de gener, els gendarmes multaran amb 135 euros els conductors i immobilitzaran els vehicles que circulin sense cadenes o rodes de contacte per les zones més pròximes a Andorra

Comentaris

title 1610865051
title 1610865051

Els gendarmes informen en diversos punts els conductors que circulen per les carreteres més pròximes a Andorra que a partir de l'1 de gener multaran amb 135 euros el conductor i immobilitzaran aquells vehicles que circulin sense cadenes o rodes de contacte en episodis de neu o amb la carretera glaçada. La campanya informativa es fa també en tots els passos fronterers com a Puigcerdà o a la població de Llívia.

Els gendarmes aturen principalment aquells vehicles amb matrícula espanyola o francesa ja que tenen en compte que a Andorra és obligatori circular amb equipaments especials entre l'1 de novembre i el 15 de maig. Les sancions es posaran en aplicació de l'anomenada llei de montanya que inclou 45 departaments i entre ells, els més propers al Principat.

El text legislatiu va entrar en vigor l'any passat però es va dona un termini per permetre els conductors que s'adaptessin a la normativa. Inicialment, la intenció era començar a multar l'1 de novembre però es va decidir esperar a l'inici de l'any vinent.

Als darrers dies la campanya informativa s'ha efectuat a l'entrada i a la sortida del túnel de Puymorens.

Comentaris (3)

Trending