Andorra i França invertiran fins a 18 milions per prevenir els riscos naturals a les carreteres

L'acord inclou la 116 des de Prades, la 320 al Col du Puymorens fins a la cruïlla de la Croisade i la 22 fins a la duana del Baladrà

Comentaris

La RN-116 a Fontpedrosa.
La RN-116 a Fontpedrosa.

Andorra i França invertiran fins a 18 milions per prevenir els riscos naturals a algunes carreteres que uneixen els dos països com la 116 des de Prades, la 320 al Col du Puymorens fins a la cruïlla de la Croisade i la 22 fins a la duana del Baladrà. L'acord ja està vigent.

La decisió de fer la inversió en la prevenció de riscos naturals s'ha adoptat tenint en compte ls talls d’unes setmanes de l’RN 116 que es van produir l’any 2019 al nivell de la presa de Riubanys i l’any 2020 al nivell del Pallat, i de l’RN 22 que van tenir lloc l’any 2019, per esllavissades. A més són habituals els talls, d’unes hores a uns quants dies, a les carreteres nacionals d’accés a Andorra, per despreniments de blocs i congestes. Així mateix, l’escalfament global va acompanyat d’un augment de la freqüència d’episodis de congelació i de desglaç posterior, principal causa d’esllavissades i despreniments de blocs.

L'acord reconeix la importància, per al desenvolupament econòmic i turístic dels Pirineus Orientals i d’Andorra, així com per als intercanvis transfronterers, de millorar la seguretat del trànsit a les carreteres nacionals 116, 20, 320 i 22, especialment en període hivernal. També s’estableix la direcció i la propietat de les obres. La contractació pública de les mateixes es durà a terme d’acord amb la legislació francesa en aquesta matèria 

La direcció interdepartamental de carreteres nacionals Sud-Ouest (DIR Sud-Ouest) assegura la direcció de les obres, per delegació del ministre francès encarregat dels transports.

 

Comentaris (4)

Trending