83 passatgers es van quedar a terra per l’avaria en l’avió d’Air Nostrum

La filial d’Iberia explica que “després que els serveis de manteniment valoressin la incidència es va cancel·lar tant el vol a Andorra com el de retorn a Madrid”, oferint dues alternatives de viatge

Un dels avions d'Air Nostrum que fan la ruta entre Madrid i la Seu.
Un dels avions d'Air Nostrum que fan la ruta entre Madrid i la Seu.

Problemes tècnics en l’avió d’Air Nostrum que havia de realitzar el trajecte entre l’aeroport de Barajas i el d’Andorra-La Seu d’Urgell va impedir ahir que s’enlairés des de les instal·lacions madrilenyes i de retruc va deixar també a terra els passatgers que volien agafar-lo des de l’aeròdrom situat a Montferrer i Castellbó. Segons ha informat la companyia, un total de 83 persones es van veure afectades.

Quan no és la meteorologia són problemes tècnics amb, però el que està clar és que des que es va posar en marxa la ruta entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i la capital d’Espanya algun problema hi ha hagut. Així ho van poder comprovar les 83 persones que havien comprat el bitllet per anar des de Madrid a Andorra o a la inversa. Segons ha informat Air Nostrum, “l’avió va haver de retornar a l’aparcament de la T4 i després que els serveis de manteniment valoressin la incidència es va decidir cancel·lar el vol”. Això, va obligar, també, a anul·lar el vol de tornada des de les instal·lacions de Montferrer i Castellbó.

Els passatgers del vol a la T4 de l'aeroport de Barajas

Relacionat

Un problema tècnic en l’avió d’Air Nostrum deixa els passatgers cap a Andorra a terra

La companyia explica que en el vol d’anada hi havia 50 passatgers, mentre que en el de tornada, 33. A tots els passatgers se’ls va donar dues opcions: fer el trajecte en autocar fins a la Seu d’Urgell o volar fins a Barcelona i continuar el viatge per carretera fins a la capital alturgellenca. En el cas dels que volien tornar a Madrid, les alternatives van ser les mateixes, és a dir, viatge en autobús o trasllat a Barcelona i volar fins a Barajas. Als qui van decidir fer nit se’ls ha pagat l’hotel i la manutenció.

La situació generada per aquests problemes tècnics va generar malestar entre alguns dels passatgers que han vist com un trajecte d’1 hora i 40 minuts s’ha convertit en una odissea. Per la seva part, el Govern d’Andorra ha demanat explicacions a la companyia per tenir tota la informació dels fets ocorreguts. Es tracta del procediment habitual quan succeeixen fets com els d’aquest passat diumenge.

Comentaris (6)

Trending