Més vot liberal a Gili que a UnióXEscaldes per castigar Martí

La coalició formada per Liberals i SDP va obtenir només tres vots més que els que van aconseguir els progressistes sols fa quatre anys

-
-
Els demòcrates d’Escaldes van mobilitzar més o menys tota la seva gent. Un dels grans canvis és que el vot útil, per dir-ho d’alguna manera, va anar cap a Rosa Gili i el Partit Socialdemòcrata (PS). De fet, asseguren diverses fonts de l’entorn liberal, hi va haver afiliats i simpatitzants de Liberals que van acabar donant suport a l’avui cònsol major ‘in pectore’ com a mostra de càstig al que consideren supèrbia de Toni Martí, que va ser el gran impulsor de la no aliança que sí que es va donar en altres parròquies.

Les cares de pomes agres entre els consellers de l’actual majoria comunal escaldenca que participaven diumenge a la nit en el recompte eren històriques, segons les fonts consultades. En cap cas pensaven que es polaritzés tant el vot entre dues formacions. I és que sense anar coalitzat amb Liberals com sí que va passar per les generals, el PS va obtenir molt suport de l’entorn liberal. El candidat d’UnióXEscaldes, Higini Martínez-Illescas, va admetre al final de la nit i durant tota la jornada d’aquest dilluns que a la parròquia s’havia optat pel vot útil. I que aquest l’havia recol·lectat majoritàriament Rosa Gili.

De fet, la suma de liberals i els progressistes d’SDP només va aportar tres vots més dels que SDP sola va aconseguir el 2015, amb un resultat gairebé testimonial. 165 sufragis va obtenir aquest cop UnióXEscaldes quan els progressistes fa quatre anys en van arreplegar 162. En cap dels dos casos, ni ara ni al 2015, els ha servit per obtenir representació al consell de comú. En canvi, en aquesta ocasió el PS ha crescut moltíssim. El 2015 la llista liderada llavors per Cèlia Vendrell havia quedat per darrere de la liberal encapçalada per Marc Magallón.

Els liberals que aquest cop volien sí o sí pactar amb demòcrates sabedors que això els permetria accedir al comú i, possiblement, comandant la majoria, com a resposta a la negativa del ‘martinisme’ d’arribar a una entesa van votar l’opció que més mal els podia fer als demòcrates i que més llàgrimes, literalment en alguns casos, els podia ocasionar i, de fet, els va generar.

Aquest dilluns al comú d’Escaldes, segons diverses fonts, ja hi va haver múltiples trobades i reunions no oficioses entre grups de funcionaris o departaments tot avaluant la repercussió que pot tenir el canvi de color polític després d’anys i panys governant la mateixa facció o el mateix entorn de persones. Hi ha tot un seguit de comandaments, alguns sense la plaça consolidada, que ocuparien el lloc que ocupen per afinitats político-personals i hi ha molta inquietud d’eventuals canvis.

Comentaris (3)

Trending