Més malestar al sector de la construcció per una nova adjudicació, ara directa, a l'empresa del germà del conseller d'Urbanisme de la capital

Comentaris

Més malestar al sector de la construcció per una nova adjudicació, ara directa, a l\'empresa del germà del conseller d\'Urbanisme de la capital
Més malestar al sector de la construcció per una nova adjudicació, ara directa, a l\'empresa del germà del conseller d\'Urbanisme de la capital

La gestió de les obres a la parròquia d’Andorra la Vella està generant indignació entre els constructors i, també, l’oposició comunal. La corporació aprova aquest dijous una adjudicació directa molt superior al que inicialment es permet que torna a recaure en l’empresa del germà del conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Anton Cortés Puig. Més de 100.000 euros per renovar la xarxa d’aigües que va del Camí del Pont Pla a les escales del carrer de la Creu Grossa que donen a l’avinguda Meritxell.

El comú ‘aprofita’ el fet que una obra que fa moltes mesos que hauria d’haver estat acabada ni tan sols s’ha iniciat per incloure aquests nous treballs. La intervenció comunal, en els seus informes, i malgrat acabar donant-hi el vist-i-plau, alerta que la pràctica que es du a terme és molt poc curosa. I que només “el cost d’oportunitat”, és a dir, ja que la mateixa empresa ha de fer una actuació que en certa manera és complementària amb la nova que es pretén fer, pot justificar que se li concedeixin les dues. Però la intervenció avisa que en una altra ocasió es planifiquin millor les obres a realitzar “per tal de poder treure les licitacions de concursos amb la totalitat dels serveis públics i no haver de procedir a ampliacions o contractacions directes amb posterioritat”.

El malestar ja ve de lluny. I ara s’incrementa. La passada tardor es van adjudicar a Treballs Públics Comesa dues obres notablement importants: l’embelliment de l’avinguda Tarragona i la primera fase de la construcció de la xarxa separativa de recollida d’aigües als carrers la Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias. És referent a aquests darrers treballs que pengen ‘tots els mals’ actuals. El contracte es va signar l’11 d’octubre de l’any passat i l’empresa tenia vuit setmanes per entregar l’obra. És a dir, havia d’estar llesta el 9 de desembre.

Però aquells treballs no es van fer i ningú no va dir res fins a final d’aquest mes de maig quan, de cop i volta, l’àrea de serveis públics del comú d’Andorra hauria comunicat que de comú acord amb el servei de circulació comunal i el departament de Transport Escolar del Govern es va decidir no iniciar l’obra quan tocava i posposar-la fins a final de juny, quan finalitzés l’activitat escolar, ja que la zona on s’havia d’intervenir és propera al Col·legi Sant Ermengol i podia afectar la fluïdesa del trànsit. Però el departament jurídic i la intervenció comunals no en sabien res i, per tant, el contracte podia quedar sense efecte.

Per solucionar aquesta circumstància, s’acorda una addenda de contracte, és a dir, un afegit, en què es modifiquen els terminis de l’actuació. I aprofitant tot plegat, se li adjudica a Comesa la renovació de la xarxa d’aigües que suposa una inversió de 103.353 euros més. Per la via directa i sense manies.

Comentaris

Trending