Meritxell Mateu i el seu passaport posen contra les cordes Gilbert Saboya i la política exterior del Govern

Comentaris

Meritxell Mateu i el seu passaport posen contra les cordes Gilbert Saboya i la política exterior del Govern
Meritxell Mateu i el seu passaport posen contra les cordes Gilbert Saboya i la política exterior del Govern

L’exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu ha posat contra les cordes l’encara ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la política exterior del Govern en el seu conjunt. Mateu afirma que la policia fronterera suïssa li va exigir un visat per poder accedir en territori d’aquell país just quan era a l’aeroport de Basilea. Sort en va tenir Mateu de la presència de la parlamentària de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Sílvia Bonet, que hauria emprat el seu passaport diplomàtic per solucionar les dificultats de Mateu, que s’ha mostrat convençuda que alguna cosa ha canviat quant a les exigències d’alguns països vers els nacionals andorrans.

Fa uns dies, el president d’SDP, Jaume Bartumeu, i el líder parlamentari de la mateixa formació, Víctor Naudi, van advertir que estaven convençuts que en el marc de les noves mesures de control en què està treballant la Unió Europea, Andorra, com a país tercer, havia quedat fora de la llista d’estats exempts d’haver d’usar visat. El Govern va apressar-se a dir que això no era cert i que era sols ganes d’alarmisme dels polítics d’SDP. Saboya, que ja ha anunciat que per qüestions personals vol deixar el ministeri d’Exteriors (a banda que hi ha un sector de DA mateix que li retreu la forma com està conduint les negociacions amb la UE), va negar que hi hagués cap problema.

Però aquest divendres la dimissionària parlamentària Meritxell Mateu hauria contradit amb un exemple pràctic les paraules governamentals. Durant la seva intervenció en una tertúlia en el programa ‘Ningú és perfecte’ de Ràdio Valira, la també exambaixadora i exministra ha exposat la situació en què es va trobar a l’aeroport transfronterer de Basilea que comparteixen Suïssa i França. Amb altres persones, Mateu va optar per accedir pel cantó suís. “La policia de fronteres em va dir que necessitava visat i em va ensenyar una llista dels països exempts, on no apareixia Andorra”, ha assegurat als micròfons de Ràdio Valira.

L’exconsellera ha mostrat el seu convenciment que Andorra ha desaparegut de la llista de països exempts de visats. No obstant això, Mateu no ha volgut ni donar la raó a l’advertència feta pels dirigents d’SDP ni tampoc no ha volgut afirmar que Saboya hagués mentit. Sí que ha afirmat que vist el problema viscut, i donat que aquesta circumstància no es donava fins ara, algun canvi, algun problema, sí que hi ha hagut d’haver. “Jo el que penso és que, tot i que li hagin dit al ministre que això s’arreglarà, la realitat és que no està arreglat. I mentre no hi hagi un canvi i mentre no passin el nostre passaport i Andorra aparegui a la llista de països exempts de visat -un fet que pot trigar dies- seguirem tenint problemes”, ha afirmat l’exparlamentària, que ha intentat treure una mica de ferro a tot plegat: “També és veritat que això em va passar perquè vaig entrar per Suïssa, ja que si hagués entrat per França o Espanya no hauria tingut problemes”, ha reblat.

Comentaris

Trending